Skořicoví šneci
Kynuté těsto, skořice a vrstva polevy z krémového sýra, másla, cukru a vanilkového extraktu.
2 hodiny
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
16 ks
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
Suroviny na těsto- 140 ml mléka
- 7 g kvasnic
- 35 g cukru krupice
- 1 vejce
- 40 g másla
- 300 g hladké mouky
- špetka soli
Suroviny na skořicovou náplň
- 60 g másla
- 130 g tmavého cukru
- 15 g mleté skořice
Suroviny na polevu
- 200 g sýru žervé
- 30 g másla
- 30 g cukru krupice
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup receptu
Kynuté těsto, skořice a vrstva polevy z krémového sýra, másla, cukru a vanilkového extraktu. Skořicoví šneci. Podzim se blíží a s ním přichází i čas na tento lahodný dezert. Tradiční skořicové rolky jsou dezertem typickým pro Švédsko. Tam se však připravují ještě s kardamonem a tzv. perlovým cukrem. My jsme si pro vás připravili recept vycházející spíše z amerických „cinnamon buns“. Avšak trošku netradičně jsme je upekli v pizza peci Sage Pizzaiolo.
Že pec na pizzu Sage SPZ820 Pizzaiolo neslouží jen pro přípravu domácí pizzy, jsme si vyzkoušeli při přípravě skořicových šneků. Do pánve s odnímatelnou rukojetí, jež je součástí výbavy a kterou jsme důkladně vymazali máslem, jsme vyskládali šneky. Zatímco se nám předehřála trouba, nechali jsme je ještě kynout. Pec na pizzu Sage můžete rozpálit až na 400 °C, při pečení šneků vám však stačí 160 °C a za 12 minut je máte upečené. Teplotu nastavíte manuálně, při přípravě pizzy však můžete využít i přednastavené programy. Wood Fired je ideální pro pečení pizzy neapolského typu, New York zase pro pečení pizzy s vyšším těstem, program Pan slouží k přípravě pizzy v pánvi, Thin & Crispy zase využijete při přípravě tenké a křupavé pizzy. V neposlední řadě stojí za zmínku i program Frozen pizza, který ocení ti, kdo věčně nestíhají a mají doma v mrazáku vždy nějakou tu mraženou pizzu.
Že pec na pizzu Sage SPZ820 Pizzaiolo neslouží jen pro přípravu domácí pizzy, jsme si vyzkoušeli při přípravě skořicových šneků. Do pánve s odnímatelnou rukojetí, jež je součástí výbavy a kterou jsme důkladně vymazali máslem, jsme vyskládali šneky. Zatímco se nám předehřála trouba, nechali jsme je ještě kynout. Pec na pizzu Sage můžete rozpálit až na 400 °C, při pečení šneků vám však stačí 160 °C a za 12 minut je máte upečené. Teplotu nastavíte manuálně, při přípravě pizzy však můžete využít i přednastavené programy. Wood Fired je ideální pro pečení pizzy neapolského typu, New York zase pro pečení pizzy s vyšším těstem, program Pan slouží k přípravě pizzy v pánvi, Thin & Crispy zase využijete při přípravě tenké a křupavé pizzy. V neposlední řadě stojí za zmínku i program Frozen pizza, který ocení ti, kdo věčně nestíhají a mají doma v mrazáku vždy nějakou tu mraženou pizzu.
Nejprve začněte přípravou těsta. Do mísy od robota si dejte mléko, kvasnice a cukr. Nechte vzejít kvásek a poté přidejte vejce, rozpuštěné máslo, hladkou mouku a špetku soli.
Za pomoci robota vymíchejte krásně hladké těsto, které poté nechte pod utěrkou kynout hodinu.
Mezitím, co kyne těsto, si připravte skořicový cukr a polevu na šneky.
Skořici smíchejte s cukrem a nechte si máslo povolit při pokojové teplotě.
Dále si připravte polevu. Sýr žervé, máslo o pokojové teplotě, cukr a vanilkový extrakt vyšlehejte v krásně krémovou pěnu. Poté ji dejte do lednice vychladnout.
Jakmile je těsto nakynuté, dejte si jej na pomoučený vál a válečkem z něj vyválejte obdélník o tloušťce zhruba 3 mm.
Na těsto rozetřete povolené máslo a na něj nasypejte skořicový cukr, který do těsta lehce vmáčkněte. Takto potřené těsto zarolujte do rolády a nakrájejte na proužky zhruba 1,5 cm tlusté.
Pánev od pizza pece THE SMART OVEN® PIZZAIOLO vymažte máslem a vyskládejte do ní nakrájené šneky.
Šneky vyskládané v pánvi nechte kynout ještě zhruba 15–20 minut. Mezitím si dejte předehřát pizza pec THE SMART OVEN® PIZZAIOLO.
Na pizza peci otočte ovladačem STYLE na položku 160 °C a druhým ovladačem nastavte stupeň opečení na druhý stupeň (mezi počáteční a středovou pozicí).
Časovač se podsvítí a nastavte na něm dobu pečení 12 minut.
Světelná kontrolka připravenosti bude blikat, což znamená, že se trouba zahřívá. Nechte troubu dostatečně předehřát, až světelná kontrolka připravenosti přestane blikat a rozsvítí se. Doba předehřátí trouby může trvat od 10 do 20 minut v závislosti na vybraném provozním režimu.
Poté, co je pec předehřátá, zazní zvukové upozornění a kontrolka předehřevu bude svítit.
Až šneci v pánvi nakynou, vložte pánev do pizza pece na kámen. Zavřete dvířka a stiskněte ovladač časovače.
Jakmile je proces přípravy dokončen, zazní zvukové upozornění a podsvícení časovače krátce zabliká a poté zhasne. Vyjměte pánev z trouby a dejte ji na prkénko vychladnout.
Ještě teplé šneky potřete sýrovou polevou.
Za pomoci robota vymíchejte krásně hladké těsto, které poté nechte pod utěrkou kynout hodinu.
Mezitím, co kyne těsto, si připravte skořicový cukr a polevu na šneky.
Skořici smíchejte s cukrem a nechte si máslo povolit při pokojové teplotě.
Dále si připravte polevu. Sýr žervé, máslo o pokojové teplotě, cukr a vanilkový extrakt vyšlehejte v krásně krémovou pěnu. Poté ji dejte do lednice vychladnout.
Jakmile je těsto nakynuté, dejte si jej na pomoučený vál a válečkem z něj vyválejte obdélník o tloušťce zhruba 3 mm.
Na těsto rozetřete povolené máslo a na něj nasypejte skořicový cukr, který do těsta lehce vmáčkněte. Takto potřené těsto zarolujte do rolády a nakrájejte na proužky zhruba 1,5 cm tlusté.
Pánev od pizza pece THE SMART OVEN® PIZZAIOLO vymažte máslem a vyskládejte do ní nakrájené šneky.
Šneky vyskládané v pánvi nechte kynout ještě zhruba 15–20 minut. Mezitím si dejte předehřát pizza pec THE SMART OVEN® PIZZAIOLO.
Na pizza peci otočte ovladačem STYLE na položku 160 °C a druhým ovladačem nastavte stupeň opečení na druhý stupeň (mezi počáteční a středovou pozicí).
Časovač se podsvítí a nastavte na něm dobu pečení 12 minut.
Světelná kontrolka připravenosti bude blikat, což znamená, že se trouba zahřívá. Nechte troubu dostatečně předehřát, až světelná kontrolka připravenosti přestane blikat a rozsvítí se. Doba předehřátí trouby může trvat od 10 do 20 minut v závislosti na vybraném provozním režimu.
Poté, co je pec předehřátá, zazní zvukové upozornění a kontrolka předehřevu bude svítit.
Až šneci v pánvi nakynou, vložte pánev do pizza pece na kámen. Zavřete dvířka a stiskněte ovladač časovače.
Jakmile je proces přípravy dokončen, zazní zvukové upozornění a podsvícení časovače krátce zabliká a poté zhasne. Vyjměte pánev z trouby a dejte ji na prkénko vychladnout.
Ještě teplé šneky potřete sýrovou polevou.