Sage | Recepty a tipy | Masopustní zelňáky se škvarky

Masopustní zelňáky se škvarky

Přehrát video
Zelňáky se škvarky
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
3
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 250 g hladké mouky

  • 250 g kysaného zelí
  • 125 ml mléka
  • 25 g sádla
  • 10 g droždí
  • Škvarky/anglická slanina – množství dle chuti
  • Kmín
  • Sůl

Postup receptu

  1. 1.

    Nejdříve jsem si připravila domácí škvarky a sádlo. Můžete klidně koupit i hotové.

  2. 2.

    Do Sage pekárny The Custom Loaf Pro se sklopným hnětacím hákem jsem vložila nejdříve tekuté suroviny – mléko, následně pak sádlo, sůl, kmín, škvarky i (osmahnutou kdo má rád) anglickou slaninu na malé kostičky, kyselé zelí, mouku, a nakonec rozdrobené droždí.

  3. 3.

    Na Sage pekárně jsem navolila program na kynutí – Dough. Suroviny se samy zamíchají a proběhne kynutí. Vše trvá 1,5 hodiny.

  4. 4.

    Vyjmula jsem nakynuté těsto a rozdělila ho na 16 ks. Díky sklopenému háku ho vyjmete velmi rychle a jednoduše. Těsto jsem skoulela do bochánků a nechala ještě cca 15 minut kynout na pomoučeném vále, než se rozpálí trouba.

  5. 5.

    Vytvarovala jsem zelňáky, na které jsem obtiskla mřížku na vajíčka, pomazala rozehřátým sádlem a na ozdobu posypala celým kmínem.

  6. 6.

    Upekla jsem v troubě s do zlatova. Já jsem na své nastavila 180 ˚C, horkovzduch a pekla asi 20 min.

BBM800

Pokrm připravujeme pomocí:
Inteligentní domácí pekárna chleba

Prohlédnout