Masopustní zelňáky se škvarky

Masopustní zelňáky se škvarky
Zelňáky se škvarky
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
3
Porcí pokrmu

Ingredience

250 g hladké mouky
250 g kysaného zelí
125 ml mléka
25 g sádla
10 g droždí
Škvarky/anglická slanina – množství dle chuti
Kmín
Sůl

Postup receptu

Nejdříve jsem si připravila domácí škvarky a sádlo. Můžete klidně koupit i hotové.
Do Sage pekárny The Custom Loaf Pro se sklopným hnětacím hákem jsem vložila nejdříve tekuté suroviny – mléko, následně pak sádlo, sůl, kmín, škvarky i (osmahnutou kdo má rád) anglickou slaninu na malé kostičky, kyselé zelí, mouku, a nakonec rozdrobené droždí.
Na Sage pekárně jsem navolila program na kynutí – Dough. Suroviny se samy zamíchají a proběhne kynutí. Vše trvá 1,5 hodiny.
Vyjmula jsem nakynuté těsto a rozdělila ho na 16 ks. Díky sklopenému háku ho vyjmete velmi rychle a jednoduše. Těsto jsem skoulela do bochánků a nechala ještě cca 15 minut kynout na pomoučeném vále, než se rozpálí trouba.
Vytvarovala jsem zelňáky, na které jsem obtiskla mřížku na vajíčka, pomazala rozehřátým sádlem a na ozdobu posypala celým kmínem.
Upekla jsem v troubě s do zlatova. Já jsem na své nastavila 180 ˚C, horkovzduch a pekla asi 20 min.