Trhané vepřové maso s BBQ omáčkou

Trhané vepřové maso s BBQ omáčkou
Trhané vepřové
60 minut
Příprava pokrmu + vaření
Sage.Recipe.Difficulty.2
Obtížnost pokrmu
6
Porcí pokrmu

Ingredience

1/4 šálku uzené papriky
2 lžíce sušené drcené cibule
2 lžíce sušeného česneku
1 lžička kuliček pepře
1/2 lžičky černých hořčičných semínek
1/2 lžičky žlutých hořčičných semínek
1/2 lžičky celerového semínka
2 lžíce soli
1/4 šálku hnědého cukru
1/2 lžičky kajenského pepře
1,8 kg vepřové plece
2 lžíce olivového/rostlinného oleje
1/4 šálku jablečného octa
filtrovaná voda nebo vývar
1 a 1/2 šálku BBQ omáčky
kyselé okurky na ozdobu
nakládané chilli papričky Jalapeños na ozdobu

Postup receptu

Do nádoby mixéru vložte papriku, cibuli, česnek, kuličky pepře, hořčičná semínka a celerová semínka . Zvolte rychlost MILL a mixujte asi 30 sekund.
Přidejte sůl a mixujte dalších 10 sekund. Poté přidejte hnědý cukr a mixujte dalších 15 sekund.
Třetinou kořeněné směsi potřete vepřové maso a zabalte jej do potravinové fólie. Půl šálku uschovejte na BBQ omáčku. Nechte v chladničce marinovat 4–24 hodin.
Vyjměte z chladničky a nechte 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
Ve velké pánvi rozehřejte olej.
Nechte plně rozehřát, až se z oleje začne mírně kouřit. Poté přidejte vepřové maso a opékejte ze všech stran dozlatova.
Vyjměte z pánve a vložte maso do hrnce na pomalé vaření. Přidejte jablečný ocet a zalijte filtrovanou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso z poloviny ponořené v tekutině.
Připravte maso podle instrukcí obsažených v návodu k použití daného výrobku.
Jakmile je maso hotové, přendejte jej do hranaté pečicí mísy a pomocí vidliček natrhejte. Pravidelně polévejte masovým vývarem z hrnce, aby se vám maso snadněji trhalo a zůstalo šťavnaté.
Jakmile je celé maso natrháno na vlákna, přidejte 1 šálek BBQ omáčky a dobře promíchejte. Podávejte v rozkrojených malých hamburgerových houskách potřených BBQ omáčkou a ozdobených kyselými okurkami nebo nakrájenými chilli papričkami Jalapeños, případně s vaší oblíbenou zeleninou.

*Rovněž můžete vepřové maso uvařit v tlakovém hrnci po dobu asi 45 minut.
*Maso skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce. Takto vydrží až 3 měsíce.