Postup receptu
- 1.
Do nádoby mixéru vložte papriku, cibuli, česnek, kuličky pepře, hořčičná semínka a celerová semínka . Zvolte rychlost MILL a mixujte asi 30 sekund.
- 2.
Přidejte sůl a mixujte dalších 10 sekund. Poté přidejte hnědý cukr a mixujte dalších 15 sekund.
- 3.
Třetinou kořeněné směsi potřete vepřové maso a zabalte jej do potravinové fólie. Půl šálku uschovejte na BBQ omáčku. Nechte v chladničce marinovat 4–24 hodin.
- 4.
Vyjměte z chladničky a nechte 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
- 5.
Ve velké pánvi rozehřejte olej.
- 6.
Nechte plně rozehřát, až se z oleje začne mírně kouřit. Poté přidejte vepřové maso a opékejte ze všech stran dozlatova.
- 7.
Vyjměte z pánve a vložte maso do hrnce na pomalé vaření. Přidejte jablečný ocet a zalijte filtrovanou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso z poloviny ponořené v tekutině.
- 8.
Připravte maso podle instrukcí obsažených v návodu k použití daného výrobku.
- 9.
Jakmile je maso hotové, přendejte jej do hranaté pečicí mísy a pomocí vidliček natrhejte. Pravidelně polévejte masovým vývarem z hrnce, aby se vám maso snadněji trhalo a zůstalo šťavnaté.
- 10.
Jakmile je celé maso natrháno na vlákna, přidejte 1 šálek BBQ omáčky a dobře promíchejte. Podávejte v rozkrojených malých hamburgerových houskách potřených BBQ omáčkou a ozdobených kyselými okurkami nebo nakrájenými chilli papričkami Jalapeños, případně s vaší oblíbenou zeleninou.
*Rovněž můžete vepřové maso uvařit v tlakovém hrnci po dobu asi 45 minut.
*Maso skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce. Takto vydrží až 3 měsíce.