Postup receptu
- 1.
Mascarpone a smetanu vyndejte z lednice minimálně tři hodiny před výrobou Tiramisu, aby se suroviny ohřály na pokojovou teplotu.
- 2.
Mezitím si připravte dva šálky dvojitého espressa. Vložte páku se sítkem na dva šálky do nástavce na mlýnek u kávovaru Sage BES870CRN THE BARISTA EXPRESS. Na FILTER SIZE si překlikněte na funkci DOUBLE a jedním stlačením na páku si nechte namlít kávu.
- 3.
Tamperem upěchujte mleté kafe v páce a případně na srovnání můžete použít Razor™.
- 4.
Páku zajistěte pod sprchou a zapněte si funkci dvojité espresso.
- 5.
Celý postup zopakujte a do druhého šálku připravte ještě jedno dvojité espresso.
- 6.
Pákou bez kávy můžete ještě jednou nechat protéct vodu naprázdno, abyste páku i sprchu vypláchli.
- 7.
Espresso nalijte do nerezové konvičky na napěnění mléka a přidejte k němu likér Amaretto.
- 8.
Mascarpone si vložte do misky a ručním šlehačem lehce do něj zašlehejte cukr. Poté pomalu přilévejte smetanu a vyšlehejte si krémově hladkou konzistenci.
- 9.
Piškotami si vyskládejte dno nádoby, ve které Tiramisu budete dělat, a piškoty přelijte kávou, které máte nachystané v konvičce.
- 10.
Na piškoty rozprostřete půlku směsi z mascarpone a na ně další vrstvu piškotů, které opět polijte kávou.
- 11.
Nakonec dejte zbytek směsi z mascarpone a posypejte kakaem.
- 12.
Dezert vložte do lednice a nechte jej ztuhnout. Nejlépe do druhého dne, kdy se krásně naleží.
- 13.
Tiramisu můžete dozdobit srdíčky z čerstvých jahod.
Tip: Pokud nemáte výrobu espressa úplně v ruce, použijte filtr DUAL WALL pro dvojité espresso. Dvojité dno vám výrobu espressa výrazně usnadní.