Smažená oliheň v kukuřično-pepřové krustě
![Smažená oliheň v kukuřično-pepřové krustě](/Sage/media/static-media/1baca00d-d927-4ad8-97df-96768172f8c6@w1920.jpg)
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept1.png)
Smažená oliheň
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept2.png)
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept3.png)
Středně těžký
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept4.png)
4
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 1 l rostlinného oleje
- 1/2 hrnku zrnek kukuřice
- 1 lžička kuliček černého pepře
- 1 lžička kuliček sečuánského pepře
- 1/2 lžíce mořské soli
- 900 g očištěné a nakrájené olihně
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 červená chilli paprička nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
- 4 ks jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
Postup receptu
- V hluboké pánvi nebo ve fritéze předehřejte 1 litr rostlinného oleje.
- Do nádoby mixéru vložte zrnka kukuřice, kuličky černého a sečuánského pepře a mořskou sůl. Zvolte rychlost MILL a zpracovávejte asi 1 minutu. Přesypte do středně velké misky.
- Nakrájenou oliheň obalte v rozdrcené směsi. Všechny kousky by měly být rovnoměrně obalené.
- Oliheň osmažte po menších dávkách v hluboké pánvi nebo fritéze do zlatova (asi 30 sekund).
- Ve wok pánvi rozehřejte lžíci rostlinného oleje. Přidejte chilli, česnek a jarní cibulku. Za stálého míchání opékejte asi 30 sekund, až budou suroviny zlatavé.
- Přidejte osmaženou oliheň a podávejte s limetkovým aioli (domácí majonézou).