Sage | Recepty a tipy | Smažená oliheň v kukuřično-pepřové krustě

Smažená oliheň v kukuřično-pepřové krustě

Smažená oliheň
30
Příprava pokrmu + vaření
Střední
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 1 l rostlinného oleje
  • 1/2 hrnku zrnek kukuřice
  • 1 lžička kuliček černého pepře
  • 1 lžička kuliček sečuánského pepře
  • 1/2 lžíce mořské soli
  • 900 g očištěné a nakrájené olihně
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 červená chilli paprička nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
  • 4 ks jarní cibulky nakrájené na tenké plátky

Postup receptu

  1. 1.

    V hluboké pánvi nebo ve fritéze předehřejte 1 litr rostlinného oleje.

  2. 2.

    Do nádoby mixéru vložte zrnka kukuřice, kuličky černého a sečuánského pepře a mořskou sůl. Zvolte rychlost MILL a zpracovávejte asi 1 minutu. Přesypte do středně velké misky.

  3. 3.

    Nakrájenou oliheň obalte v rozdrcené směsi. Všechny kousky by měly být rovnoměrně obalené.

  4. 4.

    Oliheň osmažte po menších dávkách v hluboké pánvi nebo fritéze do zlatova (asi 30 sekund).

  5. 5.

    Ve wok pánvi rozehřejte lžíci rostlinného oleje. Přidejte chilli, česnek a jarní cibulku. Za stálého míchání opékejte asi 30 sekund, až budou suroviny zlatavé.

  6. 6.

    Přidejte osmaženou oliheň a podávejte s limetkovým aioli (domácí majonézou).

BBL915

Pokrm připravujeme pomocí:
Profesionální mixér

Prohlédnout