Smažená oliheň v kukuřično-pepřové krustě

Smažená oliheň v kukuřično-pepřové krustě
Smažená oliheň
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Sage.Recipe.Difficulty.2
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

1 l rostlinného oleje
1/2 hrnku zrnek kukuřice
1 lžička kuliček černého pepře
1 lžička kuliček sečuánského pepře
1/2 lžíce mořské soli
900 g očištěné a nakrájené olihně
1 lžíce rostlinného oleje
1 červená chilli paprička nakrájená na tenké plátky
2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
4 ks jarní cibulky nakrájené na tenké plátky

Postup receptu

V hluboké pánvi nebo ve fritéze předehřejte 1 litr rostlinného oleje.
Do nádoby mixéru vložte zrnka kukuřice, kuličky černého a sečuánského pepře a mořskou sůl. Zvolte rychlost MILL a zpracovávejte asi 1 minutu. Přesypte do středně velké misky.
Nakrájenou oliheň obalte v rozdrcené směsi. Všechny kousky by měly být rovnoměrně obalené.
Oliheň osmažte po menších dávkách v hluboké pánvi nebo fritéze do zlatova (asi 30 sekund).
Ve wok pánvi rozehřejte lžíci rostlinného oleje. Přidejte chilli, česnek a jarní cibulku. Za stálého míchání opékejte asi 30 sekund, až budou suroviny zlatavé.
Přidejte osmaženou oliheň a podávejte s limetkovým aioli (domácí majonézou).