Salsa Verde

Salsa Verde
Salsa Verde

Ingredience

  • 3 jarní cibulky
  • 4 chilli papričky Jalapenos
  • 3 chilli papričky Anaheim
  • 4 plody mochyně
  • 1 hlavička česneku
  • 1 hrst koriandru
  • šťáva ze 2 limetek
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/4 šálku vody (podle potřeby)

Postup receptu

  1. Předehřejte gril.
  2. Na rozpálený gril rozložte jarní cibulky, chilli papričky Jalapenos a Anaheim, plody mochyně a hlavičku česneku (před položením na gril odřízněte vrchní část) a suroviny opečte ze všech stran.
  3. Pak je sejměte z grilu a z papriček odstraňte semínka. Vymačkejte česnek z opečené hlavičky.
  4. Do nádoby mixéru vložte všechny opečené suroviny, dále koriandr, šťávu z limetek, sůl a sušený koriandr a zvolte rychlost BLEND. Mixujte asi 30 sekund.
  5. Pokud je salsa příliš hustá, přidejte trochu vody.
  6. Podávejte s Tortilla chipsy nebo s tamales ze zeleného chilli a sýra.