Sage | Recepty a tipy | Salsa Verde

Salsa Verde

Salsa Verde
30
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 3 jarní cibulky
  • 4 chilli papričky Jalapenos
  • 3 chilli papričky Anaheim
  • 4 plody mochyně
  • 1 hlavička česneku
  • 1 hrst koriandru
  • šťáva ze 2 limetek
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/4 šálku vody (podle potřeby)

Postup receptu

  1. 1.

    Předehřejte gril.

  2. 2.

    Na rozpálený gril rozložte jarní cibulky, chilli papričky Jalapenos a Anaheim, plody mochyně a hlavičku česneku (před položením na gril odřízněte vrchní část) a suroviny opečte ze všech stran.

  3. 3.

    Pak je sejměte z grilu a z papriček odstraňte semínka. Vymačkejte česnek z opečené hlavičky.

  4. 4.

    Do nádoby mixéru vložte všechny opečené suroviny, dále koriandr, šťávu z limetek, sůl a sušený koriandr a zvolte rychlost BLEND. Mixujte asi 30 sekund.

  5. 5.

    Pokud je salsa příliš hustá, přidejte trochu vody.

  6. 6.

    Podávejte s Tortilla chipsy nebo s tamales ze zeleného chilli a sýra.

BBL915

Pokrm připravujeme pomocí:
Profesionální mixér

Prohlédnout