Salsa Verde

Salsa Verde
Salsa Verde

Ingredience

3 jarní cibulky
4 chilli papričky Jalapenos
3 chilli papričky Anaheim
4 plody mochyně
1 hlavička česneku
1 hrst koriandru
šťáva ze 2 limetek
1 lžíce soli
1 lžička mletého koriandru
1/4 šálku vody (podle potřeby)

Postup receptu

Předehřejte gril.
Na rozpálený gril rozložte jarní cibulky, chilli papričky Jalapenos a Anaheim, plody mochyně a hlavičku česneku (před položením na gril odřízněte vrchní část) a suroviny opečte ze všech stran.
Pak je sejměte z grilu a z papriček odstraňte semínka. Vymačkejte česnek z opečené hlavičky.
Do nádoby mixéru vložte všechny opečené suroviny, dále koriandr, šťávu z limetek, sůl a sušený koriandr a zvolte rychlost BLEND. Mixujte asi 30 sekund.
Pokud je salsa příliš hustá, přidejte trochu vody.
Podávejte s Tortilla chipsy nebo s tamales ze zeleného chilli a sýra.