Sage | Recepty a tipy | Panini

Panini

Přehrát video
Potřete desky trochou olivového oleje
15 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
1
Porcí pokrmu

Ingredience

  • Bageta/ciabatta/focaccia
  • Mozzarella
  • Prosciutto crudo /použito Prosciutto di San Daniele (DOP)/
  • Olivy
  • Rajčata
  • Bazalka
  • Olivový olej
  •  

Postup receptu

Panini patří neodmyslitelně k Itálii. Italská kuchyně si zakládá na jednoduchých, rychlých receptech s minimem surovin, ale zato kvalitních. Své vlastní panini si můžete připravit i doma díky grilu Sage BGR840. Na grilu můžete nastavovat výšku horní desky, abyste svoje panini řádně propekli, ale přitom stisknuté, tak jak máte rádi :-) Pro panini jsou typické opečené mřížky na bagetě a díky vyjímatelným deskám si mřížku vyrobíte na jaké straně panini si budete přát. Panini můžete plnit vším, co máte rádi. Myslete jen na to, že někdy méně je více a raději zvolte kvalitní potraviny. Zkuste své první panini i vy, je to ideální jídlo pro teplé letní dny. Zamilujete si je.

  1. 1.

    Zapněte gril a nastavte na pravém kolečku (ovladač teploty) teplotu na panini (sendviče).

  2. 2.

    Mezitím připravte samotné panini. Rozřízněte bagetu na půl, pokapejte ji olivovým olejem a posypte nasekanou bazalkou.

  3. 3.

    Položte prosciutto, plátky mozzarelly a nasekané olivy. Završte plátky rajčat.

  4. 4.

    Jakmile se ozve zvukový signál, gril dosáhl správné teploty a můžete začít.

  5. 5.

    Potřete desky trochou olivového oleje.

  6. 6.

    Položte své budoucí panini na grilovací desku a přiklopte.

  7. 7.

    Z boku si nastavte výšku horní desky a použijte k tomu držadlo pro vyrovnání.

  8. 8.

    Grilujte 5-8 minut, podle toho, jak propečené panini máte rádi.

  9. 9.

    Po sundání panini z grilu, ještě za tepla očistěte grilovací desky papírovou utěrkou a máte uklizeno

  10. 10.

    Podávejte se sklenkou vychlazeného prosecca.

Nechte si chutnat!
 

BGR840

Pokrm připravujeme pomocí:
Chytrý BBQ gril se sondou

Prohlédnout