Panini

Panini
Potřete desky trochou olivového oleje
15 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
1
Porcí pokrmu

Ingredience

Bageta/ciabatta/focaccia
Mozzarella
Prosciutto crudo /použito Prosciutto di San Daniele (DOP)/
Olivy
Rajčata
Bazalka
Olivový olej
 

Postup receptu

Panini patří neodmyslitelně k Itálii. Italská kuchyně si zakládá na jednoduchých, rychlých receptech s minimem surovin, ale zato kvalitních. Své vlastní panini si můžete připravit i doma díky grilu Sage BGR840. Na grilu můžete nastavovat výšku horní desky, abyste svoje panini řádně propekli, ale přitom stisknuté, tak jak máte rádi :-) Pro panini jsou typické opečené mřížky na bagetě a díky vyjímatelným deskám si mřížku vyrobíte na jaké straně panini si budete přát. Panini můžete plnit vším, co máte rádi. Myslete jen na to, že někdy méně je více a raději zvolte kvalitní potraviny. Zkuste své první panini i vy, je to ideální jídlo pro teplé letní dny. Zamilujete si je.
Zapněte gril a nastavte na pravém kolečku (ovladač teploty) teplotu na panini (sendviče).
Mezitím připravte samotné panini. Rozřízněte bagetu na půl, pokapejte ji olivovým olejem a posypte nasekanou bazalkou.
Položte prosciutto, plátky mozzarelly a nasekané olivy. Završte plátky rajčat.
Jakmile se ozve zvukový signál, gril dosáhl správné teploty a můžete začít.
Potřete desky trochou olivového oleje.
Položte své budoucí panini na grilovací desku a přiklopte.
Z boku si nastavte výšku horní desky a použijte k tomu držadlo pro vyrovnání.
Grilujte 5-8 minut, podle toho, jak propečené panini máte rádi.
Po sundání panini z grilu, ještě za tepla očistěte grilovací desky papírovou utěrkou a máte uklizeno
Podávejte se sklenkou vychlazeného prosecca.
Nechte si chutnat!