Omáčka z pečených paprik

Omáčka z pečených paprik
Těstoviny jsou oblíbeným jídlem, a to nejen dětí.
1 hodina
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 3 červené papriky
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 80 g másla
  • 200 - 300 ml vývaru
  • krůtí maso
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • rozmarýn
  • olivový olej

 
Na servírování:

  • bazalka 
  • parmazán

Postup receptu

Těstoviny jsou oblíbeným jídlem, a to nejen dětí. Můžeme kombinovat nejrůznější tvary a druhy s nespočtem omáček a dalších surovin. Zkrátka, fantazii se meze nekladou a záleží jen na naší momentální chuti. My jsme tentokrát vyzkoušeli kombinaci s krůtím masem a krémovou omáčkou z čerstvých pečených paprik. Byla fantastická!

 

Na přípravu pokrmu jsme měli jen dva požadavky – aby nám nezabrala příliš času a nebyla složitá. To se podařilo, protože jsem si k ruce přibrali šikovného pomocníka – stolní mixér Sage The Fresh & Furious SBL620. Ten si dokáže poradit jak s přípravou těch nejjemnějších smoothie, tak se sekáním, mixováním nebo třeba drcením ledu. O 100% výsledky mixování se postará zabudovaný nožový systém Kinetix s čepelemi z chirurgické oceli v kombinaci s vysokootáčkovým motorem poskytuje. Nádoba mixéru o objemu 1,5 l je vyrobena z lehkého, a přitom vysoce odolného Tritanu bez BPA, který je téměř nemožné rozbít či poškrábat. Mixér má snadné ovládání, nabízí 5 nastavení rychlosti, speciální tlačítko Pulse pro mžikové mixování a předprogramované funkce na drcení ledu, krém a zelené smoothie.

  1. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na osminky.
  2. Červené papriky, cibuli a česnek osolte, opepřete, pokapejte kvalitním olivovým olejem, přidejte snítky tymiánu a rozmarýnu, dejte péct do trouby. 
  3. Pekli jsme na 220 C cca 20 min, uzpůsobte dle výkonu Vaší trouby. Pečte, dokud na paprikách nebudou černé puchýře. Papriky v průběhu pečení obraťte, ať jsou opečené rovnoměrně. 
  4. Cibuli a česnek jsme vyndali o něco dříve než papriky.
  5. Papriky z trouby dejte do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. 
  6. Oloupejte papriky a zbavte je semínek. Nechte dál vychladit. 
  7. Mezitím si nakrájejte krůtí maso na kostičky a orestujte. Pro ochucení použijte jen sůl a čerstvě mletý pepř, aby koření nezastínilo chuť omáčky. Maso dejte stranou.
  8. Dejte si vařit oblíbené těstoviny. K tomuto typu omáčky sedí například Penne, Rigatoni, Fusilly.
  9. Do mixéru Sage SBL620 dejte oloupané papriky, pečenou cibuli a česnek s částí pečených bylinek, rozpuštěné máslo (příliš nezahřívejte, jen tak, aby se rozpustilo), sůl, pepř a část vývaru. Rozmixujte na stupeň 1 – Mix, tím směs homogenizujete. Následně použijte stupeň 5 – Liquify a omáčku nechte mixovat alespoň 30 vteřin. Dle konzistence dořeďte omáčku vývarem. Omáčka bude krásně hladká a krémová.
  10. Než se dovaří těstoviny, omáčku z mixéru přelijte do hrnce a ohřejte.
  11. Uvařené těstoviny a maso smíchejte před podáváním na talíř s omáčkou, servírujte s lístky bazalky a strouhaným parmazánem.
  12. Mixér ihned vyčistěte pomocí programu Auto Clean.