Námořnické caffé latte
![Námořnické caffé latte](/Sage/media/static-media/9258c35e-7366-431f-965b-7fd16c3c8c02@w1920.jpg)
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept1.png)
Námořnické café latte
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept2.png)
15 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept3.png)
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept4.png)
1
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- espresso
- studené mléko na šlehání - množství mléka do poloviny malé konvičky
- 20 ml rumu
- med na oslazení (nemusí být)
Postup receptu
Už samotný název napovídá, že tato káva je s rumem. Pokud se chcete v zimě opravdu zahřát, připravte si právě námořnickou kávu. Já jsem se s ní poprvé setkala už hrozně dávno. V pražských Nuslích jsem často chodila do malinké kavárny. Můj přítel si tam tehdy k snídani dával překvapivě právě tohle Námořnické caffé latte a vždy ho dokonale zahřálo na celý den.
- Nejdříve ušlehejte ze studeného mléka teplou mléčnou pěnu. Mléko s pěnou nalijte do vysoké sklenice o obsahu 0,3 l.
- Doprostřed pomalu přilijte espresso, jako do normálního caffé latte.
- Dále dolijte rum, a pokud rádi sladíte, můžete použít med, který se k rumu a mléku výborně hodí.
Recept a fotka pochází k Knihy o kávě, Petra Veselá. Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz/kniha-o-kave