Sage | Recepty a tipy | Námořnické caffé latte

Námořnické caffé latte

Přehrát video
Námořnické caffé latte
15 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
1
Porcí pokrmu

Ingredience

  • espresso

  • studené mléko na šlehání - množství mléka do poloviny malé konvičky
  • 20 ml rumu
  • med na oslazení (nemusí být)

Postup receptu

Už samotný název napovídá, že tato káva je s rumem. Pokud se chcete v zimě opravdu zahřát, připravte si právě námořnickou kávu. Já jsem se s ní poprvé setkala už hrozně dávno. V pražských Nuslích jsem často chodila do malinké kavárny. Můj přítel si tam tehdy k snídani dával překvapivě právě tohle Námořnické caffé latte a vždy ho dokonale zahřálo na celý den.

  1. 1.

    Nejdříve ušlehejte ze studeného mléka teplou mléčnou pěnu. Mléko s pěnou nalijte do vysoké sklenice o obsahu 0,3 l.

  2. 2.

    Doprostřed pomalu přilijte espresso, jako do normálního caffé latte.

  3. 3.

    Dále dolijte rum, a pokud rádi sladíte, můžete použít med, který se k rumu a mléku výborně hodí.


Recept a fotka pochází k Knihy o kávě, Petra Veselá. Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz/kniha-o-kave

BES920

Pokrm připravujeme pomocí:
Profesionální espresso

Prohlédnout