Sage | Recepty a tipy | Mleté vepřové maso s fetta sýrem grilované v lilku

Mleté vepřové maso s fetta sýrem grilované v lilku

Přehrát video
Mleté maso je ideálním startem pro začátečníky
45 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 600 gr mleté vepřové maso
  • 120 gr fetta sýr
  • 4 ks žloutky
  • 1,5 dcl panenský olivový olej
  • sůl,čerstvě mletý pepř
  • štáva z čerstvého citronu
  • 1 ks pevný lilek
  • 3 stroužky českého česneku

Postup receptu

  1. 1.

    Maso vložíme do misky, přidáme sůl, čerstvý mletý pepř, sýr, žloutky, část olivového oleje, citrónovou štávu, utřený česnek a smícháme.Pozor hmotu nesmíme šlehat,jen opatrně spojit

  2. 2.

    Maso necháme 1/2hodiny odpočinout v pokojové teplotě. Lilek omyjeme,osušíme,nakrájíme na 2mm tenké plátky.Plátky lilku rozložíme,pokapeme olivovým olejem mírně opepříme a na marinované plátky položíme vychucené maso

  3. 3.

    Maso zabalíme a grilujeme cca 4minuty po obou stranách.

  4. 4.

    Podává se s čerstvou zeleninou,rozpečenou bagetou

BGR840

Pokrm připravujeme pomocí:
Chytrý BBQ gril se sondou

Prohlédnout