Mleté vepřové maso s fetta sýrem grilované v lilku

Mleté vepřové maso s fetta sýrem grilované v lilku
Mleté maso je ideálním startem pro začátečníky
45 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

600 gr mleté vepřové maso
120 gr fetta sýr
4 ks žloutky
1,5 dcl panenský olivový olej
sůl,čerstvě mletý pepř
štáva z čerstvého citronu
1 ks pevný lilek
3 stroužky českého česneku

Postup receptu

Maso vložíme do misky, přidáme sůl, čerstvý mletý pepř, sýr, žloutky, část olivového oleje, citrónovou štávu, utřený česnek a smícháme.Pozor hmotu nesmíme šlehat,jen opatrně spojit
Maso necháme 1/2hodiny odpočinout v pokojové teplotě. Lilek omyjeme,osušíme,nakrájíme na 2mm tenké plátky.Plátky lilku rozložíme,pokapeme olivovým olejem mírně opepříme a na marinované plátky položíme vychucené maso
Maso zabalíme a grilujeme cca 4minuty po obou stranách.
Podává se s čerstvou zeleninou,rozpečenou bagetou