Melounové šílenství

Melounové šílenství
Je dobré používat vychlazené melouny, zvláště v horkém letním dni
15 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
1
Porcí pokrmu

Ingredience

310 ml mandlového mléka
45 g melounu Kantalup
45 g cukrového melounu
55 g vodního melounu
50 g avokáda
¼ limetky, oloupané a zbavené semínek
3–4 kostky ledu

Postup receptu

Na 1 nápoj (cca 500 ml)
Vložte všechny ingredience do hrnku.
Nasaďte na motorovou jednotku a mixujte asi 45 sekund, až budou ingredience zcela rozmixované.
Hlavní složky melounů jsou voda a přírodní jednoduchý cukr, nicméně i stopové prvky mají velký význam. Jsou tak ideální pro rychlé dodání energie. Je dobré používat vychlazené melouny, zvláště v horkém letním dni.

TIP:
Vyrobte si vlastní limetkový led. Pomocí lisu na citrusy získáte šťávu z limetky, tu nalijte do tvořítka na led a vložte do mrazáku.