Mango Melba

Mango Melba
Mango Melba
10 min
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
2
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 250 ml vychlazeného sójového mléka
  • 65 g manga
  • 60 g malin (mohou být i mražené) + 40 g malin (na servírování)
  • 35 g křupavé zapečené müsli bez přidaného cukru (na servírování)
  • ½ broskve, nakrájené na plátky (na servírování)
  • 1 lžíce dýňových semínek (na servírování)

Postup receptu

  1. Vložte ingredience do hrnku /sojové mléko, mango, část malin/.
  2. Nasaďte na motorovou jednotku a mixujte asi 15–20 sekund, až budou ingredience zcela rozmixované.
  3. Přelijte smoothie do misky, dle potřeby použijte stěrku. Ozdobte malinami, müsli, broskvemi a dýňovými semínky.

Nellie Melba byla australská operní pěvkyně. Její hlas byl mezi prvními, které byly zaznamenány na fonograf, a byla vůbec první, jejíž vystoupení přenášelo rádio.

Slavný francouzský šéfkuchař Auguste Escoffier pojmenoval proslulý dezert „Broskve Melba“ právě podle ní.