Mango Melba
Mango Melba
10 min
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
2
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
250 ml vychlazeného sójového mléka65 g manga
60 g malin (mohou být i mražené) + 40 g malin (na servírování)
35 g křupavé zapečené müsli bez přidaného cukru (na servírování)
½ broskve, nakrájené na plátky (na servírování)
1 lžíce dýňových semínek (na servírování)
Postup receptu
Vložte ingredience do hrnku /sojové mléko, mango, část malin/.
Nasaďte na motorovou jednotku a mixujte asi 15–20 sekund, až budou ingredience zcela rozmixované.
Přelijte smoothie do misky, dle potřeby použijte stěrku. Ozdobte malinami, müsli, broskvemi a dýňovými semínky.
Nasaďte na motorovou jednotku a mixujte asi 15–20 sekund, až budou ingredience zcela rozmixované.
Přelijte smoothie do misky, dle potřeby použijte stěrku. Ozdobte malinami, müsli, broskvemi a dýňovými semínky.
Nellie Melba byla australská operní pěvkyně. Její hlas byl mezi prvními, které byly zaznamenány na fonograf, a byla vůbec první, jejíž vystoupení přenášelo rádio.
Slavný francouzský šéfkuchař Auguste Escoffier pojmenoval proslulý dezert „Broskve Melba“ právě podle ní.
Slavný francouzský šéfkuchař Auguste Escoffier pojmenoval proslulý dezert „Broskve Melba“ právě podle ní.