Mango Melba

Mango Melba
Mango Melba
10 min
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
2
Porcí pokrmu

Ingredience

250 ml vychlazeného sójového mléka
65 g manga
60 g malin (mohou být i mražené) + 40 g malin (na servírování)
35 g křupavé zapečené müsli bez přidaného cukru (na servírování)
½ broskve, nakrájené na plátky (na servírování)
1 lžíce dýňových semínek (na servírování)

Postup receptu

Vložte ingredience do hrnku /sojové mléko, mango, část malin/.
Nasaďte na motorovou jednotku a mixujte asi 15–20 sekund, až budou ingredience zcela rozmixované.
Přelijte smoothie do misky, dle potřeby použijte stěrku. Ozdobte malinami, müsli, broskvemi a dýňovými semínky.
Nellie Melba byla australská operní pěvkyně. Její hlas byl mezi prvními, které byly zaznamenány na fonograf, a byla vůbec první, jejíž vystoupení přenášelo rádio.

Slavný francouzský šéfkuchař Auguste Escoffier pojmenoval proslulý dezert „Broskve Melba“ právě podle ní.