Sage | Recepty a tipy | Kapustová polévka se salámem Chorizo

Kapustová polévka se salámem Chorizo

Kapustová polévka
30
Příprava pokrmu + vaření
DPS.Obtiznost
Obtížnost pokrmu
2
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 1 lžička olivového oleje
  • 230 g oloupaného salámu Chorizo
  • 1 malá červená cibule nakrájená na kostičky
  • 3 rozdrcené stroužky česneku
  • 1 portabella houba, nakrájená na kostičky
  • 1 hrst nasekané kapusty kadeřávek, bez stonků
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 1 špetka kajenského pepře
  • mořská sůl na dochucení
  • pepř na dochucení
  • zakysaná smetana na podávání (podle chuti)

Postup receptu

  1. 1.

    Ve velké pánvi rozehřejte olej. Salám chorizo opékejte po dobu asi 3 minut, nebo dokud nebude opečený dozlatova. Talíř vyložte papírovou utěrkou, na kterou přendejte opečené chorizo.

  2. 2.

    Z pánve odstraňte asi polovinu tuku. Přidejte cibuli, česnek a houbu a za stálého míchání opékejte asi 3 minuty, dokud suroviny nezměknou.

  3. 3.

    Přidejte kapustu, vývar, tymián a kajenský pepř. Přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a částečně zakryté pokličkou vařte asi 10–15 minut, nebo dokud kapusta nezměkne.

  4. 4.

    Nechte mírně vychladnout. Přendejte směs do nádoby mixéru. Zvolte rychlost PUREE. Mixujte asi 30 sekund, nebo dokud nebude polévka rozmixovaná. Dochuťte solí a pepřem.

  5. 5.

    Polévku rozdělte do misek. Posypte opečeným salámem chorizo a přidejte zakysanou smetanu.

BBL915

Pokrm připravujeme pomocí:
Profesionální mixér

Prohlédnout