Postup receptu
- 1.
Předehřejte troubu na 190 °C.
- 2.
Do nádoby mixéru vložte chleba a zvolte funkci PULSE. Nechte 3krát zpracovat, nebo dokud nebude chleba rozmixovaný na jemnou strouhanku. Přendejte do velké mísy.
- 3.
Do nádoby mixéru vložte jehněčí maso a zvolte rychlost CHOP na 10–15 sekund, nebo dokud nebude maso najemno rozemleté. Nezpracovávejte příliš dlouho. Přendejte do velké mísy ke strouhance.
- 4.
Do nádoby mixéru vložte bílek, cibuli, česnek a lístky máty a zvolte rychlost BLEND asi na 5 sekund, nebo dokud nebudou cibule a česnek nasekané najemno. Přidejte k masu a ke strouhance.
- 5.
Přidejte kmín, nové koření, sůl a pepř a dobře zpracujte.
- 6.
Z masové hmoty vytvarujte malé kuličky, které položte na hluboký plech vyložený pečicím papírem.
- 7.
Plech vložte do předehřáté trouby a opékejte asi 15 minut (až teplota uvnitř kuličky dosáhne 70 °C).
- 8.
Upečené kuličky vyjměte z trouby a podávejte s tzatziki.
Tip: Než vložíte jehněčí maso do nádoby mixéru, dejte jej asi na 15 minut do mrazicího boxu v lednici. Maso se nebude lepit na nože.