Sage | Recepty a tipy | Jehněčí kuličky korma

Jehněčí kuličky korma

Jehněčí kuličky
30
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
2
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 1 krajíc chleba ze včerejšího dne
  • 450 g jehněčí plece, nakrájené na asi 2,5cm kousky
  • 1 bílek
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lístky máty
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře

Postup receptu

  1. 1.

    Předehřejte troubu na 190 °C.

  2. 2.

    Do nádoby mixéru vložte chleba a zvolte funkci PULSE. Nechte 3krát zpracovat, nebo dokud nebude chleba rozmixovaný na jemnou strouhanku. Přendejte do velké mísy.

  3. 3.

    Do nádoby mixéru vložte jehněčí maso a zvolte rychlost CHOP na 10–15 sekund, nebo dokud nebude maso najemno rozemleté. Nezpracovávejte příliš dlouho. Přendejte do velké mísy ke strouhance.

  4. 4.

    Do nádoby mixéru vložte bílek, cibuli, česnek a lístky máty a zvolte rychlost BLEND asi na 5 sekund, nebo dokud nebudou cibule a česnek nasekané najemno. Přidejte k masu a ke strouhance.

  5. 5.

    Přidejte kmín, nové koření, sůl a pepř a dobře zpracujte.

  6. 6.

    Z masové hmoty vytvarujte malé kuličky, které položte na hluboký plech vyložený pečicím papírem.

  7. 7.

    Plech vložte do předehřáté trouby a opékejte asi 15 minut (až teplota uvnitř kuličky dosáhne 70 °C).

  8. 8.

    Upečené kuličky vyjměte z trouby a podávejte s tzatziki.


Tip: Než vložíte jehněčí maso do nádoby mixéru, dejte jej asi na 15 minut do mrazicího boxu v lednici. Maso se nebude lepit na nože.

BBL915

Pokrm připravujeme pomocí:
Profesionální mixér

Prohlédnout