Postup receptu
Koncem května začaly dozrávat první tuzemské jahody, a právě teď jejich sezona vrcholí. Jsou chuťově výborné, šťavnaté, sladké a krásně voní, a díky tomu si právem vydobyly zařazení mezi nejoblíbenější ovoce.
Málokdo už možná ví, že v jahodách je také množství cenných látek, díky nimž jsou velice prospěšné pro naše zdraví. Obsahují vitamíny A, C, E a také některé vitaminy skupiny B. Dále v nich nalezneme velké množství antioxidantů, kyselinu listovou, beta-karoten, fluor, fosfor a vápník nebo i mangan či draslík. Díky těmto látkám pomáhají nejen posilovat imunitu, ale pomáhají i k detoxikaci organismu nebo v případě nachlazení a respiračních onemocnění či onemocnění srdce. Jak je ale uchovat v chutné formě i na pozdější dobu? Jednou z možností je domácí marmeláda!
S pekárnou Sage BBM800 není příprava nijak náročná. Model automatické pekárny nabízí pestrý výběr programů. Má celkem třináct přednastavených automatických druhů pečení a přípravy těsta i dalších surovin, a navíc si můžete nastavit dalších devět osobních nastavení. Pekárna si řídí výrobu marmelády sama včetně míchání a na konci dostanete upozorní, že už je vše hotové. A vše můžete sledovat na velkém podsvíceném LCD displeji!
- 1.
Odstopkované a umyté jahody dejte do mixéru Sage BBL605 a na pár vteřin zvolte program Pulse, pokud máte rádi v marmeládě kousky ovoce. Pokud chcete mít marmeládu bez kousků, mixujte déle.
- 2.
Připravte si pekárnu Sage BBM800. Na marmeládu je potřeba pevný hnětací hák!
- 3.
Do pekárny nejdříve nalijte lehce rozmixované jahody, zakapejte pár kapkami citrónu (pro chuť a delší udržení barvy), následně přidejte cukr a želírovací přípravek dle návodu. My jsme použili 20 g pektogelu.
- 4.
Na pekárně Sage zvolte program Jam.
- 5.
Vložte formu s ingrediencemi do pekárny a dál se o nic nemusíte starat. Program trvá 1 hodinu a 5 minut. Během procesu se nejdříve směs předehřeje a následně se marmeláda upeče.
- 6.
Připravte si sklenice, ve kterých si budete marmeládu chtít uchovat.
- 7.
Po skončení programu se ozve zvukový signál.
- 8.
Naplňte sklenice.
- 9.
Nechte vychladnout.
- 10.
Servírujte na čerstvém pečivu s máslem nebo uchovejte do spíže k pozdější konzumaci.
Jak jednoduché a taaak lahodné!