Sage | Recepty a tipy | Horká čokoláda

Horká čokoláda

Přehrát video
hustotu nápoje určuje množství použité čokolády
10
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
1
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 250 ml vody
  • 50 g tmavé čokolády
  • čajová lžička kakaového másla
  • dle chuti chilli, med a vanilka

Postup receptu

  1. 1.

    Pravá horká čokoláda vzniká roztavením čokolády v mléce či vodě, intenzitu chuti a hustotu nápoje určuje množství použité čokolády.

  2. 2.

    Sage BMF600 ohřejte vodu na 60°C. Do horké vody postupně nasypejte čokoládové pecky.

  3. 3.

    Na 250 ml vody je potřeba 50 g tmavé čokolády nebo 60 g bílé čokolády a maximálně čajová lžička kakaového másla.

  4. 4.

    Na závěr se do rozpuštěné čokolády přidává koření dle vlastní chuti.

  5. 5.

    Mezi tradiční ingredience patří chilli, med a vanilka.

BMF600

Pokrm připravujeme pomocí:
Automatický pěnič mléka

Prohlédnout