Sage | Recepty a tipy | Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka
15
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
2
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 3 žloutky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce horké vody
  • 3/4 lžičky soli
  • 230 g másla
  • 1 špetka kajenského pepře

Postup receptu

  1. 1.

    Do nádoby mixéru vložte žloutky, citronovou šťávu, vodu a sůl. Nasaďte víko. Zvolte rychlost MILL. Mixujte asi 30 sekund, dokud směs nezesvětlá a nebude hladká a krémová.

  2. 2.

    Mezitím v hrnci rozehřejte máslo. Zakryjte potravinovou fólií. Vložte do mikrovlnné trouby, zvolte ohřev na HIGH a nastavte čas 1– 1,5 minuty, nebo dokud se máslo zcela nerozpustí.

  3. 3.

    Vyjměte vnitřní víčko z víka mixéru. Zvolte rychlost MIX. Zatímco je mixér v provozu, pomalu přidávejte rozpuštěné máslo (přidávání by mělo trvat asi 1 minutu) a mixujte, dokud omáčka nezhoustne.

  4. 4.

    Zvolte rychlost STIR a přidejte kajenský pepř a zpracujte asi 3 sekundy, aby se pepř dobře spojil s omáčkou.

  5. 5.

    Podávejte s uzeným lososem, vejci Benedikt

BBL915

Pokrm připravujeme pomocí:
Profesionální mixér

Prohlédnout