Holandská omáčka

Holandská omáčka
Holandská omáčka
15 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
2
Porcí pokrmu

Ingredience

3 žloutky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce horké vody
3/4 lžičky soli
230 g másla
1 špetka kajenského pepře

Postup receptu

Do nádoby mixéru vložte žloutky, citronovou šťávu, vodu a sůl. Nasaďte víko. Zvolte rychlost MILL. Mixujte asi 30 sekund, dokud směs nezesvětlá a nebude hladká a krémová.
Mezitím v hrnci rozehřejte máslo. Zakryjte potravinovou fólií. Vložte do mikrovlnné trouby, zvolte ohřev na HIGH a nastavte čas 1– 1,5 minuty, nebo dokud se máslo zcela nerozpustí.
Vyjměte vnitřní víčko z víka mixéru. Zvolte rychlost MIX. Zatímco je mixér v provozu, pomalu přidávejte rozpuštěné máslo (přidávání by mělo trvat asi 1 minutu) a mixujte, dokud omáčka nezhoustne.
Zvolte rychlost STIR a přidejte kajenský pepř a zpracujte asi 3 sekundy, aby se pepř dobře spojil s omáčkou.
Podávejte s uzeným lososem, vejci Benedikt