Grilovaný pstruh na másle s Baby cuketou a citronem

Grilovaný pstruh na másle s Baby cuketou a citronem
Skvělý recept na chutného pstruha
40 minut
Příprava pokrmu + vaření
Středně těžký
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 4 ks pstruha
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 snítky velkolisté petrželky
  • 2 listy pórku
  • 1 citron, sůl, mletý pepř
  • 150 g másla
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky

Postup receptu

  1. Očištěného, osušeného pstruha v břišní dutině osolíme,opepříme
  2. Čerstvé bylinky propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a svážeme do pórku, který vložíme do pstruha spolu z plátkem másla. Takto naplněného pstruha poprášíme hladkou moukou
  3. Gril rozehřejeme na 220°C (poloha SEAR), rozehřejeme zbytek másla a pstruhy po obou stranách do zlatova grilujeme
  4. Solíme a pepříme až nazávěr po grilování