Sage | Recepty a tipy | Grilovaný losos Graved Lax

Grilovaný losos Graved Lax

Přehrát video
Losos na grilu ve francouzské úpravě Graved Lax
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Střední
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 800gr čerstvého filetu z lososa s kůží
  • 1 hrst hrubé mořské soli
  • 2 hrsti cukru krupice
  • 8 kuliček nového koření
  • 4 ks bobkového listu
  • 100ml panenského olivového oleje
  • 100ml brandy, alobal

Postup receptu

  1. 1.

    Z lososa odstraníme šupiny. Filet omyjeme, osušíme. Hrubou mořskou sůl a cukr nasypeme do misky a smícháme. Tuto směs naneseme na připraveného lososa, rozetřeme po celé ploše, přidáme koření a necháme 20minut marinovat

  2. 2.

    Po 20 minutách pokapeme brandy a marinujeme další 2,5 hodiny

  3. 3.

    Lososa vyjmeme z marinády, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu

  4. 4.

    Papilotu dáme na rozpálený gril cca 180°C a pečeme asi 15 minut

  5. 5.

    Poté alobal rozbalíme a lžící lososa Graved lax ukrajujeme

BGR820

Pokrm připravujeme pomocí:
Elektrický BBQ gril s displejem

Prohlédnout