Grilovaný losos Graved Lax

Grilovaný losos Graved Lax
Losos na grilu ve francouzské úpravě Graved Lax 

Ingredience

800gr čerstvého filetu z lososa s kůží
1 hrst hrubé mořské soli
2 hrsti cukru krupice
8 kuliček nového koření
4 ks bobkového listu
100ml panenského olivového oleje
100ml brandy, alobal

Postup receptu

Z lososa odstraníme šupiny. Filet omyjeme, osušíme. Hrubou mořskou sůl a cukr nasypeme do misky a smícháme. Tuto směs naneseme na připraveného lososa, rozetřeme po celé ploše, přidáme koření a necháme 20minut marinovat
Po 20 minutách pokapeme brandy a marinujeme další 2,5 hodiny
Lososa vyjmeme z marinády, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu
Papilotu dáme na rozpálený gril cca 180°C a pečeme asi 15 minut
Poté alobal rozbalíme a lžící lososa Graved lax ukrajujeme