Sage | Recepty a tipy | Grilované krevety na olivovém oleji s kousky sweet ananasu a kokosu

Grilované krevety na olivovém oleji s kousky sweet ananasu a kokosu

Přehrát video
Grilovaný ananas a krevety položte na talíř a posypte kokosem.
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Střední
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 24 ks krevety s ocásky
  • 1  sladký ananas
  • 2 pol. lžíce strouhaného kokosu
  • 0,5 dl  Olivového oleje Extra Virgin
  • 1 pol. lžíce hnědého cukru
  • 3 pol. lžíce másla
  • špetka soli

Postup receptu

  1. 1.

    Krevety s ocásky rozmrazte při pokojové teplotě. Poté je rozložte na savý papír, důkladně osušte a oloupejte. Ananas očistěte, nakrájejte na plátky nebo větší kousky.

  2. 2.

    Rozpalte gril na cca 200 oC (5. dílek na stupnici termostatu), nalijte na něj olivový olej, na který pak rozložte osušené a osolené krevety. Grilujte po obou stranách 3 a 3 minuty (čas závisí na velikosti krevet).

  3. 3.

    Na druhé polovině grilu rozehřejte kvalitní máslo, nasypte na něj cukr a nechte jej zkaramelizovat. Na tento základ položte nakrájený ananas a grilujte asi 5 a 5 minut. Na vzniklou šťávu nasypte strouhaný kokos, který zlehka orestujte (spíše prohřejte).

  4. 4.

    Grilovaný ananas a krevety položte na talíř a posypte kokosem.

800GR

Pokrm připravujeme pomocí:
Elektrický kontaktní a BBQ gril 2v1

Prohlédnout