Grilované krevety na olivovém oleji s kousky sweet ananasu a kokosu

Grilované krevety  na olivovém oleji s kousky sweet ananasu a kokosu
Grilovaný ananas a krevety položte na talíř a posypte kokosem.
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Sage.Recipe.Difficulty.2
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

24 ks krevety s ocásky
1  sladký ananas
2 pol. lžíce strouhaného kokosu
0,5 dl  Olivového oleje Extra Virgin
1 pol. lžíce hnědého cukru
3 pol. lžíce másla
špetka soli

Postup receptu

Krevety s ocásky rozmrazte při pokojové teplotě. Poté je rozložte na savý papír, důkladně osušte a oloupejte. Ananas očistěte, nakrájejte na plátky nebo větší kousky.
Rozpalte gril na cca 200 oC (5. dílek na stupnici termostatu), nalijte na něj olivový olej, na který pak rozložte osušené a osolené krevety. Grilujte po obou stranách 3 a 3 minuty (čas závisí na velikosti krevet).
Na druhé polovině grilu rozehřejte kvalitní máslo, nasypte na něj cukr a nechte jej zkaramelizovat. Na tento základ položte nakrájený ananas a grilujte asi 5 a 5 minut. Na vzniklou šťávu nasypte strouhaný kokos, který zlehka orestujte (spíše prohřejte).
Grilovaný ananas a krevety položte na talíř a posypte kokosem.