Grilovaná roštěná z mladého býka s grilovaným kukuřičným klasem s česnekovým máslem

Grilovaná roštěná z mladého býka s grilovaným kukuřičným klasem s česnekovým máslem
Podávejte s opečenou bílou bagetou
40 minut
Příprava pokrmu + vaření
Sage.Recipe.Difficulty.2
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

1 kg roštěné z mladého býka
4 ks kukuřičných klasů
1 pol. lžíce hrubé mořské soli
1 pol. lžíce barevného pepře
0,15 kg másla
2 paličky česneku
1 ks bílé bagety

Postup receptu

Na rozpálený gril (cca 220 ºC – termostat je nastaven na hodnotu SEAR) položte osušené maso (mělo by mít pokojovou teplotu), které předem nesolte, nepepřete ani nemarinujte! Grilujte jej po obou stranách asi 5 a 5 minut (medium). Poté sejměte z grilu, položte na prkénko a teprve nyní po obou stranách osolte a opepřete čerstvě namletým kořením. Nechte 2 minuty odpočinout a položte na talíř.
Vhodnou přílohou je kukuřičný klas, který překrojte na tři části a grilujte na panenském olivovém oleji.V průběhu grilování klas několikrát otočte. Po opečení jej potřete rozehřátým máslem a dle chuti osolte. Stejným způsobem si připravte i podélně rozkrojenou paličku česneku. Podávejte s opečenou bílou bagetou.