Grilovaná roštěná z mladého býka s grilovaným kukuřičným klasem s česnekovým máslem
![Grilovaná roštěná z mladého býka s grilovaným kukuřičným klasem s česnekovým máslem](/Sage/media/static-media/12b9abe0-338e-42ba-854b-755e26b3db47@w1920.jpg)
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept1.png)
Podávejte s opečenou bílou bagetou
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept2.png)
40 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept3.png)
Středně těžký
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
![](/Sage/media/system/img/ikona_recept4.png)
4
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
- 1 kg roštěné z mladého býka
- 4 ks kukuřičných klasů
- 1 pol. lžíce hrubé mořské soli
- 1 pol. lžíce barevného pepře
- 0,15 kg másla
- 2 paličky česneku
- 1 ks bílé bagety
Postup receptu
- Na rozpálený gril (cca 220 ºC – termostat je nastaven na hodnotu SEAR) položte osušené maso (mělo by mít pokojovou teplotu), které předem nesolte, nepepřete ani nemarinujte! Grilujte jej po obou stranách asi 5 a 5 minut (medium). Poté sejměte z grilu, položte na prkénko a teprve nyní po obou stranách osolte a opepřete čerstvě namletým kořením. Nechte 2 minuty odpočinout a položte na talíř.
- Vhodnou přílohou je kukuřičný klas, který překrojte na tři části a grilujte na panenském olivovém oleji.V průběhu grilování klas několikrát otočte. Po opečení jej potřete rozehřátým máslem a dle chuti osolte. Stejným způsobem si připravte i podélně rozkrojenou paličku česneku. Podávejte s opečenou bílou bagetou.