Postup receptu
Neholdujete kravskému mléku, ale přesto si chcete doma udělat úžasný latté art? Vyzkoušejte mandlové mléko! Pokud sis jej uděláte doma, můžete zvolit takové ředění mléka, které je vhodné i na vyšlehání úžasné pěny.
Mandlové mléko má také příznivé účinky pro naše tělo. Díky vysokému obsahu vitamínům, vápníku a hořčíku, je skvělé nejen do kávy, ale kamkoliv, kam byste použili běžné kravské mléko.
- 1.
Den předem si dejte namočit 100 g mandlí do vody. Mandle musí být ve vodě úplně ponořené. Nechte je namáčet nejlépe 8–12 hodin, klidně přes noc.
- 2.
Druhý den slijte všechnu vodu a mandle propláchněte. Vložte je do stolního mixéru SAGE SBL620 přilejte 500 ml vody a rozmixujte. Nejlepšího výsledku docílíte na stupeň 5 LIQUIFY po dobu 120 sekund.
- 3.
Mandlové mléko je potřeba ještě přecedit. Pokud nemáte doma speciální sáček, použijte čistou silonovou ponožku.
- 4.
Do nádoby od mixéru nalijte 100 ml vody a zapněte funkci AUTO CLEAN, nádoba se propláchne. Tuto vodu přidejte k mandlovému mléku a pořádně vymačkejte zbytek mléka z punčochy.
- 5.
Mandlovou drť, která vám v punčošce zbyla nevyhazujte. Uchovejte si ji v mrazáku v sáčku a až budete péct nějakou buchtu nebo koláč, přidejte ji do těsta.
- 6.
Mandlové mléko uchovávejte v lednici maximálně po dobu 4-5 dnů.
- 7.
Mandlové mléko v tomto poměru jde krásně vyšlehat do pěny. Při šlehání postupujte úplně stejně, jako s běžným kravským mlékem.
- 8.
Pěna z mandlového mléka má úžasnou konzistenci i na latte art.