Cuketové bramboráčky

Cuketové bramboráčky
Cukety patří k nejoblíbenějším prázdninovým plodům
45 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

2 střední cukety (cca 1.200 g)
4 vejce
150 – 200 g mouky
1 polévková lžíce solamylu
majoránka
drcený kmín
sůl
řepkový olej – na gri

Postup receptu

Cukety patří k nejoblíbenějším prázdninovým plodům. Jejich využití je opravdu široké: skvěle se hodí k přípravě polévek, jsou výbornou surovinou ke grilování, hodí se i do sladkého, a navíc jsou ideální i k různým placičkám.

K přípravě právě cuketových bramboráčků se hodí ideálně chytrý kontaktní gril Sage BGR840 Smart, na kterém při rozložení snadno připravíme například zeleninu, palačinky, bramboráky či sázená vejce. Podsvícený LCD displej zobrazuje nastavenou teplotu v rozsahu 160–230 °C a o její dodržení se stará senzor Element IQ, jenž detekuje pokles teploty a teplo v dané oblasti vyrovnává.
Oloupejte a na jemno nastrouhejte cukety.
Cuketu přendejte do cedníku a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. Čím více ji odstraníte, tím méně mouky budete potřebovat do těsta a bramboráčky budou křupavější.
Přidejte další ingredience – mouku (použito 150 g), vejce, prolisovaný česnek, solamyl, majoránku, drcený kmín, sůl a směs důkladně zamíchejte. Cuketa neobsahuje škrob jako brambor, proto je potřeba použít víc vajec a solamyl, aby bramborák držel dobře pohromadě.
Rozpalte gril Sage BGR840 na maximum – nastavíte ovladačem teploty vpravo a na podsvíceném LCD displeji se ukáže 230 °C.  
Ze strany grilu je ovladač nastavení sklonu spodní desky – nastavili jsme ji do roviny, aby nám olej nestékal z grilovací plochy rovnou do sběrné nádobky.
Vyjímatelné desky s nepřilnavým povrchem Quantanium™ PFOA free, nastavte, aby rovná plocha byla dole. Kápněte olej a lžící pak tvarujte bramboráčky
Opečte z obou stran, bramboráčky se nepřilepují díky nepřilnavému povrchu a jdou lehce obrátit.
Ještě teplý gril očistěte papírovou utěrkou a máte uklizeno! :-)
Cuketové bramboráčky lze servírovat i jako přílohu, pokud tedy se po nich nezapráší a nesní se samotné.
Podávejte ideálně rovnou z grilu, teplé jsou nejlepší. Nezbydou.
Cuketové bramboráčky skvěle doplní sklenice chlazeného čepovaného piva.