Celerová šťáva

Celerová šťáva
Celerová šťáva je pro naše tělo úžasně přínosná. 
10 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
3
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 1 veliký svazek řapíkatého celeru (cca 400 ml šťávy)
  • Případně přidejte:
  • 1 jablko
  • 1 mrkev

Postup receptu

Celerová šťáva je pro naše tělo úžasně přínosná. Mimo jiné dokáže čistit a detoxikovat játra, má antiseptické účinky na streptokokové infekce, omezuje nadýmání, stabilizuje krevní tlak a například i pomáhá s léčbou ekzémů.
 
O těchto blahodárných účincích jste už možná slyšeli nebo četli. Přesto vás ale celerová šťáva neláká a máte obavy z její chuti? Nebojte, to se dá lehce a elegantně vyřešit. Stačí, když ji obohatíte o šťávu z ovoce či zeleniny, kterou máte rádi – například o jablečnou nebo mrkvovou. Stačí jeden kousek z vybraného druhu přidat při odšťavňování a získáte chuťově jemnější nápoj, který zachutná snad všem.
 
Užívání
Nejlepší je, když seženete zeleninu v BIO kvalitě. Získanou šťávu je nejúčinnější vypít nalačno hned ráno. Případně dvě hodiny po jídle. Celerovou šťávu mohou užívat i děti, těhotné a kojící ženy :).
 
S odšťavňovačem Sage The Nutri Juicer Plus je její příprava naprostá hračka. Je dobře čistitelný, bezpečný a snadno ovladatelný. Navíc je vyroben z kvalitních materiálů a má naprosto intuitivní elektronické ovládání, které se zobrazuje na LCD displeji. Pro vybraný druh ovoce či zeleniny si pro maximální výtěžnost šťávy zvolíte z pěti stupňů rychlosti ten optimální. Do výbavy patří i speciální Nutri Disc, díky němuž dochází k menšímu přenosu tepla (o 1,5 °C) a dokáže v porovnání s běžnými produkty v této kategorii ze stejného množství ovoce a zeleniny získat až o 20 % více živin. Má i extra velký plnící otvor o šíři 84 mm, který oceníte zejména při odšťavňování větších kusů, např. jablek.
  1. U celeru odkrojte jeho spodní část a jednotlivé řapíky důkladně umyjte.
  2. Připravte si odšťavňovač SAGE THE NUTRI JUICER PLUS s nádobou na šťávu. Do odšťavňovače vložte disk Nutri Disc™ na odšťavňování, nasaďte kryt odšťavňovače a zajistěte ramenem s bezpečnostním zámkem.
  3. Na otočném ovladači navolte stupeň 4 PINEAPPLE. Do vkládací nádoby vložte celý celer, zapněte odšťavňovač a za pomocí přítlaku bezpečně odšťavníte celý celer.
  4. Odšťavněnou šťávu z celeru nalijte do skleničky a vypijte :).
  5. Na odšťavňovači uvolněte rameno s bezpečnostním zámkem a všechny odnímatelné součásti důkladně opláchněte pod tekoucí vodou.
  6. Opatrně na ostré nože na odšťavňovacím disku, ten důkladně očistěte pod tekoucí vodou za pomocí přiloženého kartáčku.
  7. Vše nechte důkladně uschnout.
Tip: Zbytky zeleninové drti nevyhazujte, schovejte si ji v lednici a použijte do jakéhokoliv jídla :). Skvěle se hodí přidat do polévky, do placek, nebo různých dalších pokrmů. Meze se zde nekladou a je škoda zeleninu vyhazovat :).