Postup receptu
Máte chuť si něco ugrilovat, ale venku je pořád ještě zima? Grilovat můžete i na jaře!
S grilem SAGE BGR840 si během chvilky v teple své kuchyně připravíte vše, co máte rádi. Není potřeba roztápět grilovací brikety nebo uhlí, stejně tak čištění je o hodně rychlejší než u zahradního grilu. Ušetřený čas pak můžete využít sami pro sebe. Candát v gastronomii platí za exkluzivní sladkovodní rybu. Po tepelné úpravě maso získá lahodnou, lehce oříškovou chuť. Candát nemá tolik kostí, což výrazně oceníte při samotné konzumaci. K rybě se skvěle hodí sklenka bílého suchého vína.
- 1.
Nejdříve si uvařte brambory (750 g) ve slupce a nechte vychladnout.
- 2.
Následně brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, přidejte 1 vejce a hrubou mouku (300–350 g), trochu přisolte a vypracujte hladké těsto. Nechte 5 minut odpočinout.
- 3.
Filety z čerstvé ryby omyjte, osušte papírovými utěrkami do sucha.
- 4.
Okořeňte. Na čerstvé ryby používám jen sůl, drcený kmín a citronový pepř. Kdo má rád, přidá ještě čerstvě mletý klasický pepř. V této jednoduché úpravě vynikne chuť ryby. Citronový pepř zbaví pokrm pachuti rybiny, kupuji ho přímo v rybárně.
- 5.
Těsto vyválejte na tloušťku cca 3 mm a vykrajujte vykrajovátkem rybičky nebo jiné oblíbené tvary.
- 6.
Připravte si gril SAGE THE SMART GRILL ™. Rozložte ho na rovno a rozpalte na 180 °C. Desky postříkejte trochou olivového oleje.
- 7.
Na hladké ploše připravte bramborové rybičky, na žebrovanou grilovací desku položte Candáta kůží dolů.
- 8.
Opečte z obou stran, trvá to pár minut.
- 9.
Servírujte i se sklenka bílého vína. Dobrou chuť. Nezapomeňte ještě očistit za tepla grilovací desky suchou kuchyňskou utěrkou