Sage | Recepty a tipy | Candát na grilu s bramborovými rybičkami

Candát na grilu s bramborovými rybičkami

Přehrát video
Candát na grilu
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Střední
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

  • Candát

  • Brambory
  • Vejce
  • Hrubá mouka
  • Sůl
  • Pepř
  • Drcený kmín
  • Citronový pepř
  • Olivový olej

Postup receptu

Máte chuť si něco ugrilovat, ale venku je pořád ještě zima? Grilovat můžete i na jaře!
S grilem SAGE BGR840 si během chvilky v teple své kuchyně připravíte vše, co máte rádi. Není potřeba roztápět grilovací brikety nebo uhlí, stejně tak čištění je o hodně rychlejší než u zahradního grilu. Ušetřený čas pak můžete využít sami pro sebe. Candát v gastronomii platí za exkluzivní sladkovodní rybu. Po tepelné úpravě maso získá lahodnou, lehce oříškovou chuť. Candát nemá tolik kostí, což výrazně oceníte při samotné konzumaci. K rybě se skvěle hodí sklenka bílého suchého vína.

  1. 1.

    Nejdříve si uvařte brambory (750 g) ve slupce a nechte vychladnout.

  2. 2.

    Následně brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, přidejte 1 vejce a hrubou mouku (300–350 g), trochu přisolte a vypracujte hladké těsto. Nechte 5 minut odpočinout.

  3. 3.

    Filety z čerstvé ryby omyjte, osušte papírovými utěrkami do sucha.

  4. 4.

    Okořeňte. Na čerstvé ryby používám jen sůl, drcený kmín a citronový pepř. Kdo má rád, přidá ještě čerstvě mletý klasický pepř. V této jednoduché úpravě vynikne chuť ryby. Citronový pepř zbaví pokrm pachuti rybiny, kupuji ho přímo v rybárně.

  5. 5.

    Těsto vyválejte na tloušťku cca 3 mm a vykrajujte vykrajovátkem rybičky nebo jiné oblíbené tvary.

  6. 6.

    Připravte si gril SAGE THE SMART GRILL ™. Rozložte ho na rovno a rozpalte na 180 °C. Desky postříkejte trochou olivového oleje.

  7. 7.

    Na hladké ploše připravte bramborové rybičky, na žebrovanou grilovací desku položte Candáta kůží dolů.

  8. 8.

    Opečte z obou stran, trvá to pár minut.

  9. 9.

    Servírujte i se sklenka bílého vína. Dobrou chuť. Nezapomeňte ještě očistit za tepla grilovací desky suchou kuchyňskou utěrkou

BGR840

Pokrm připravujeme pomocí:
Chytrý BBQ gril se sondou

Prohlédnout