Candát na grilu s bramborovými rybičkami

Candát na grilu s bramborovými rybičkami
Candát na grilu
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Středně těžký
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

  • Candát
  • Brambory
  • Vejce
  • Hrubá mouka
  • Sůl
  • Pepř
  • Drcený kmín
  • Citronový pepř
  • Olivový olej

Postup receptu

Máte chuť si něco ugrilovat, ale venku je pořád ještě zima? Grilovat můžete i na jaře!
S grilem SAGE BGR840 si během chvilky v teple své kuchyně připravíte vše, co máte rádi. Není potřeba roztápět grilovací brikety nebo uhlí, stejně tak čištění je o hodně rychlejší než u zahradního grilu. Ušetřený čas pak můžete využít sami pro sebe. Candát v gastronomii platí za exkluzivní sladkovodní rybu. Po tepelné úpravě maso získá lahodnou, lehce oříškovou chuť. Candát nemá tolik kostí, což výrazně oceníte při samotné konzumaci. K rybě se skvěle hodí sklenka bílého suchého vína.
  1. Nejdříve si uvařte brambory (750 g) ve slupce a nechte vychladnout.
  2. Následně brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, přidejte 1 vejce a hrubou mouku (300–350 g), trochu přisolte a vypracujte hladké těsto. Nechte 5 minut odpočinout.
  3. Filety z čerstvé ryby omyjte, osušte papírovými utěrkami do sucha.
  4. Okořeňte. Na čerstvé ryby používám jen sůl, drcený kmín a citronový pepř. Kdo má rád, přidá ještě čerstvě mletý klasický pepř. V této jednoduché úpravě vynikne chuť ryby. Citronový pepř zbaví pokrm pachuti rybiny, kupuji ho přímo v rybárně.
  5. Těsto vyválejte na tloušťku cca 3 mm a vykrajujte vykrajovátkem rybičky nebo jiné oblíbené tvary.
  6. Připravte si gril SAGE THE SMART GRILL ™. Rozložte ho na rovno a rozpalte na 180 °C. Desky postříkejte trochou olivového oleje.
  7. Na hladké ploše připravte bramborové rybičky, na žebrovanou grilovací desku položte Candáta kůží dolů.
  8. Opečte z obou stran, trvá to pár minut.
  9. Servírujte i se sklenka bílého vína. Dobrou chuť. Nezapomeňte ještě očistit za tepla grilovací desky suchou kuchyňskou utěrkou