Candát na grilu s bramborovými rybičkami

Candát na grilu s bramborovými rybičkami
Candát na grilu
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Sage.Recipe.Difficulty.2
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

Candát
Brambory
Vejce
Hrubá mouka
Sůl
Pepř
Drcený kmín
Citronový pepř
Olivový olej

Postup receptu

Máte chuť si něco ugrilovat, ale venku je pořád ještě zima? Grilovat můžete i na jaře!
S grilem SAGE BGR840 si během chvilky v teple své kuchyně připravíte vše, co máte rádi. Není potřeba roztápět grilovací brikety nebo uhlí, stejně tak čištění je o hodně rychlejší než u zahradního grilu. Ušetřený čas pak můžete využít sami pro sebe. Candát v gastronomii platí za exkluzivní sladkovodní rybu. Po tepelné úpravě maso získá lahodnou, lehce oříškovou chuť. Candát nemá tolik kostí, což výrazně oceníte při samotné konzumaci. K rybě se skvěle hodí sklenka bílého suchého vína.
Nejdříve si uvařte brambory (750 g) ve slupce a nechte vychladnout.
Následně brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, přidejte 1 vejce a hrubou mouku (300–350 g), trochu přisolte a vypracujte hladké těsto. Nechte 5 minut odpočinout.
Filety z čerstvé ryby omyjte, osušte papírovými utěrkami do sucha.
Okořeňte. Na čerstvé ryby používám jen sůl, drcený kmín a citronový pepř. Kdo má rád, přidá ještě čerstvě mletý klasický pepř. V této jednoduché úpravě vynikne chuť ryby. Citronový pepř zbaví pokrm pachuti rybiny, kupuji ho přímo v rybárně.
Těsto vyválejte na tloušťku cca 3 mm a vykrajujte vykrajovátkem rybičky nebo jiné oblíbené tvary.
Připravte si gril SAGE THE SMART GRILL ™. Rozložte ho na rovno a rozpalte na 180 °C. Desky postříkejte trochou olivového oleje.
Na hladké ploše připravte bramborové rybičky, na žebrovanou grilovací desku položte Candáta kůží dolů.
Opečte z obou stran, trvá to pár minut.
Servírujte i se sklenka bílého vína. Dobrou chuť. Nezapomeňte ještě očistit za tepla grilovací desky suchou kuchyňskou utěrkou