Sage | Recepty a tipy | Bombardino

Bombardino

Přehrát video
Tento nápoj vás zahřeje a povzbudí
15 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
1
Porcí pokrmu

Ingredience

  • espresso
  • 20 ml vaječného likéru
  • 10 ml rumu
  • šlehačka

Postup receptu

Jezdíte v zimě lyžovat do Itálie? Tento nápoj si můžete objednat v každém baru na kterékoli sjezdovce. Poznáte ho podle zářivě žluté barvy a šlehačky. Původní recept neobsahuje kávu, ale časem ji do receptury zahrnuli, a myslím, že vím proč. Tento nápoj vás na sjezdovce opravdu zahřeje a povzbudí. 

  1. 1.

    Ohřejte vaječný likér s rumem a nalijte je do menší skleničky.

  2. 2.

    Pomalu přilijte espresso – nejlépe ho nalijete přes lžičku po stěně skleničky. Vrstvy vám tak zůstanou krásně oddělené.

  3. 3.

    Nakonec ozdobte šlehačkou.

  4. 4.

    Rum můžete nahradit brandy nebo whiskey.

Pokud budete zrovna řídit nebo je na vás klasické bombardino moc silné, můžete vyzkoušet nealkoholickou variantu. Místo vaječného likéru a rumu použijte oslazenou zahuštěnou smetanu, Jesenku. Tu nalijte do malé skleničky. Stačí úplně malinko, zhruba 10 ml. Pokud máte kávu rádi hodně sladkou, můžete dát i 20 ml, připravte espresso a pomalu ho nalijte na jesenku. Na něj přidejte trochu šlehačky. 

Recept a fotka pochází k Knihy o kávě, Petra Veselá. Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz/kniha-o-kave

BES920

Pokrm připravujeme pomocí:
Profesionální espresso

Prohlédnout