Sage | Recepty a tipy | Bižudrink

Bižudrink

Přehrát video
Bižudrink
15 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
1
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 1 kopeček vanilkové zmrzliny
  • 1/2 vanilkového pudingu Danette
  • espresso nebo 30 ml moka kávy 10 ml mléka 

Postup receptu

Kdybych měla některý ze svých receptů zařadit mezi nostalgické, byl by to Bižudrink. Půl roku po otevření mé kavárny jsem prošla první soutěží a skončila jsem na třetím místě. Právě Bižudrink byl můj soutěžní volný nápoj. Pamatuji si ještě teď jak moc jsem byla nervózní. Vůbec jsem nečekala, že bych mohla skončit na krásném třetím místě.
Tehdy začalo moje soutěžní období. 

  1. 1.

    Nejdříve připravte espresso. Můžete použít i jinou kávu, například z moka konvičky. 

  2. 2.

    Do mixovací nádoby přidejte všechny ingredience a umixujte. Nalijte do širší 0,25l velké sklenice. 

  3. 3.

    Nápoj můžete ozdobit trochou šlehačky a dvěma kávovými zrnky


Recept a fotka pochází k Knihy o kávě, Petra Veselá. Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz/kniha-o-kave

BES920

Pokrm připravujeme pomocí:
Profesionální espresso

Prohlédnout