Valentýnský cheesecake

Valentýnský cheesecake
Průměr formy 19 cm
30 min + 12h tuhnutí
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
8
Porcí pokrmu

Ingredience

Korpus
  • 200 g máslových sušenek
  • 80 g másla
 
Tvarohová náplň
  • 500 g tučného tvarohu
  • 200 g Lučiny
  • kůra z ½ limetky
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g želatinového ztužovače na nepečené dorty
  • 100 ml vody
 
Malinový rozvar
  • 200 g mražených malin
  • cukr (podle chuti)
 
Na ozdobu
  • čerstvé maliny

Postup receptu

Chcete překvapit svoji polovičku chutným dezertem, ale netroufáte si na nic komplikovaného? Vyzkoušejte náš cheesecake s malinami, kterým zabodujete nejen na Valentýna. Při jeho přípravě si vystačíte se stolním mixérem Sage SBL920, který si hravě poradí nejen s mixováním máslových sušenek, ale i s dokonale jemným malinovým rozvarem.
  1. Máslové sušenky si dejte do nádoby od mixéru SAGE THE SUPER Q™, nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
  2. Mixér zapněte tlačítkem ON/OFF, otočným ovladačem dejte CHOP a vše mixujte zhruba  minutu.
  3. Pro lepší promíchání a rozmixování si můžete pomoci pěchovadlem nebo stěrkou.
  4. Poté, co jsou všechny sušenky rozmixované, otočte otočným ovladačem zpět doleva, než se mixér zastaví. Stiskněte tlačítko ON/OFF a mixér se vypne.
  5. Sušenky si dejte do nádoby a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Máslo zapracujte do sušenek a vytvořte kompaktní těsto, které poté dejte do pečicí formy se dnem vyloženým pečicím papírem.
  6. Formu se sušenkami dejte na 30 minut do lednice ztuhnout.
  7. Mezitím, co korpus tuhne, si připravte tvarohovou náplň.
  8. Tvaroh smíchejte s Lučinou, moučkovým cukrem a přidejte kůru z limetky. Vše promíchejte a do směsi přidejte připravený ztužovač s vodou a znovu promíchejte.
  9. Směs nechte chvíli odležet a mezitím si připravte malinový rozvar.
  10. Mražené maliny dejte do rendlíku a za nízké teploty je rozpusťte. Jakmile jsou maliny rozpuštěné, přidejte cukr a zvyšte teplotu. Nechte maliny lehce provařit, dokud se cukr nerozpustí.
  11. Rozvařené maliny rozmixujte v mixéru stejně jako sušenky. Pokud nechcete mít v rozvaru pecky z malin, přepasírujte je.  
  12. Poté, co je připravený malinový rozvar, nalijte kapky dokola dortu a párátkem kapky projeďte, vznikne vám tvar srdce.
  13. Takto ozdobený dort dejte do lednice minimálně na čtyři hodiny zatuhnout.
  14. Před servírováním dort ozdobte čerstvými malinami a můžete jej přelít zbytkem rozvaru.