Sladký chlebíček se sušeným ovocem a čokoládou

Sladký chlebíček se sušeným ovocem a čokoládou
báječný nadýchaný a voňavý sladký chlebíček plný čokolády a sušeného ovoce
3h:25 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
8
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 330 ml vody
  • 40 g másla
  • Špetka soli
  • 2 lžíce cukru
  • 600 g bílé chlebové mouky
  • 2 lžíce sušeného mléka
  • ½ lžičky zázvoru, ½ lžičky medového koření
  • 2 lžičky aktivního sušeného droždí
  • 100 g sušeného ovoce, čokoláda – dle vlastních chutí (my jsme použili sušený ananas, papáju, brusinky a čokoládu)

Postup receptu

Na podzimní mlsání jsme pro vás připravili recept na báječný nadýchaný a voňavý sladký chlebíček plný čokolády a sušeného ovoce. Tímto jednoduchým receptem potěšíte rodinu nebo přátele či kolegy, protože zkrátka výborně chutná. Navíc ho zvládnou upéct i naprostí začátečníci, obzvlášť když si k ruce vezmou pomocníka. My si na pomoc „přivolali“ domácí pekárnu od značky Sage s názvem The Custom Loaf Pro BBM800, která přidává do chleba oříšky nebo ovoce přesně v tu správnou dobu.
Tato inteligentní domácí pekárna upeče chleba, na jaký máte chuť a v době, kterou si určíte – stačí si jen vybrat a vložit suroviny. Z celkem třinácti přednastavených automatických druhů pečení a přípravy těsta si vybere každý. Nabízí i funkci nastavení propečení kůrky, dokáže si poradit i s těstem na pizzu nebo těstoviny či výrobou marmelády. Má unikátní skládací hnětací hák, díky kterému připraví chleba bez nevzhledných děr. Je energeticky úsporná a nešpiní žádné nádobí při mísení či kynutí těsta.
  1. Do formy na chleba upevněte sklopný hnětací hák.
  2. Dejte suroviny do pekárny Sage BBM800. Nejdříve tekuté, poté zbytek. Ideální je následovat pořadí, jak je uvedené v ingrediencích. 
  3. Vložte formu do pekárny a zavřete víko.
  4. Do automatického dávkovače na sušené ovoce a ořechy vložte směs ovoce (sušené či kandované), které máte rádi a nasekanou čokoládu. 
  5. Na pekárně nastavte pomocí ovladače Select program Sweet a dále pomocí Size a Select zvolte velikost svého budoucího bochníku. My jsme zvolili 1 kg.
  6. Spusťte program volbou Start.
  7. V průběhu programu se ozve akustický signál a pekárna pomocí automatického dávkovače přidá ovoce a čokoládu v tu správnou dobu a nedojde tak ke zničení těchto surovin nadměrným hnětením. Vy se nemusíte o nic starat. 
  8. Na konci programu po upečení stačí stisknout tlačítko Stop. 
  9. Vyjměte formu z pekárny. Pozor, je horká!
  10. Vyjměte sladký chlebík z formy.
  11. Díky sklopnému hnětacímu háku to jde velmi snadno, hák nezapeče do chlebíku. Už žádné velké krátery v chlebíku, páčení ven z formy a drobky okolo.
  12. Podávejte s čajem nebo kávou. Při servírování můžete doplnit ještě máslem, marmeládou či medem. 
Dobrou chuť!