Postup receptu
Na podzimní mlsání jsme pro vás připravili recept na báječný nadýchaný a voňavý sladký chlebíček plný čokolády a sušeného ovoce. Tímto jednoduchým receptem potěšíte rodinu nebo přátele či kolegy, protože zkrátka výborně chutná. Navíc ho zvládnou upéct i naprostí začátečníci, obzvlášť když si k ruce vezmou pomocníka. My si na pomoc „přivolali“ domácí pekárnu od značky Sage s názvem The Custom Loaf Pro BBM800, která přidává do chleba oříšky nebo ovoce přesně v tu správnou dobu.
Tato inteligentní domácí pekárna upeče chleba, na jaký máte chuť a v době, kterou si určíte – stačí si jen vybrat a vložit suroviny. Z celkem třinácti přednastavených automatických druhů pečení a přípravy těsta si vybere každý. Nabízí i funkci nastavení propečení kůrky, dokáže si poradit i s těstem na pizzu nebo těstoviny či výrobou marmelády. Má unikátní skládací hnětací hák, díky kterému připraví chleba bez nevzhledných děr. Je energeticky úsporná a nešpiní žádné nádobí při mísení či kynutí těsta.
- 1.
Do formy na chleba upevněte sklopný hnětací hák.
- 2.
Dejte suroviny do pekárny Sage BBM800. Nejdříve tekuté, poté zbytek. Ideální je následovat pořadí, jak je uvedené v ingrediencích.
- 3.
Vložte formu do pekárny a zavřete víko.
- 4.
Do automatického dávkovače na sušené ovoce a ořechy vložte směs ovoce (sušené či kandované), které máte rádi a nasekanou čokoládu.
- 5.
Na pekárně nastavte pomocí ovladače Select program Sweet a dále pomocí Size a Select zvolte velikost svého budoucího bochníku. My jsme zvolili 1 kg.
- 6.
Spusťte program volbou Start.
- 7.
V průběhu programu se ozve akustický signál a pekárna pomocí automatického dávkovače přidá ovoce a čokoládu v tu správnou dobu a nedojde tak ke zničení těchto surovin nadměrným hnětením. Vy se nemusíte o nic starat.
- 8.
Na konci programu po upečení stačí stisknout tlačítko Stop.
- 9.
Vyjměte formu z pekárny. Pozor, je horká!
- 10.
Vyjměte sladký chlebík z formy.
- 11.
Díky sklopnému hnětacímu háku to jde velmi snadno, hák nezapeče do chlebíku. Už žádné velké krátery v chlebíku, páčení ven z formy a drobky okolo.
- 12.
Podávejte s čajem nebo kávou. Při servírování můžete doplnit ještě máslem, marmeládou či medem.
Dobrou chuť!