Postup receptu
Raw food v posledních letech získalo na oblibě. Pojem byl převzat z angličtiny a v překladu znamená syrové jídlo. Jedná se o tzv. živé jídlo a klíčem k němu je způsob přípravy pokrmů, při kterém suroviny neprojdou tepelnou úpravou přesahující 42 stupňů Celsia. Vitariáni, tedy vyznavači této stravy, věří, že takto si pokrmy zachovají maximum důležitých živin a enzymů. My jsme dostali chuť vyzkoušet si cukroví v raw úpravě – a výsledek nás nadchnul. Výborně chutná, a navíc je hotové raz dva.
Abychom si usnadnili přípravu cukroví, vzali jsme si k ruce stolní mixér SAGE SBL920 the SUPER Q. Je velice výkonný, a to díky unikátnímu nožovému systému, který dokáže při plném zatížení vyvinout rychlost až 300 km/h. Společně s nádobou na mixování dokáže zpracovat libovolné potraviny v jakékoliv kombinaci, a to na menší částice rozmixovaných potravin, než je běžné. Práce s ním je velmi jednoduchá, má 12 přednastavených rychlostí a intuitivní ovládání. Poradí si jak s klasickým mixováním, tak se smoothie. A pokud máte chuť na opravdovou a dokonalou delikatesu, můžete mixér použít i s vakuovým nástavcem SAGE The VAC Q. Tím docílíte optimálního rozmixování potravin, zužitkování maximálního množství enzymů a výživových látek obsažených v potravinách.
- 1.
Do nádoby od mixéru SAGE SBL920 the SUPER Q dejte mandle, datle, chia semínka a kokos. Nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
- 2.
Mixér zapněte tlačítkem ON a otočným ovladačem dejte MIX druhý stupeň a nechte zhruba 4 minuty vše mixovat.
- 3.
Pro lepší promíchání si můžete pomoci pěchovadlem, kdy budete od krajů pěchovat směs ke středu a vše se tak dobře promíchá a naseká nadrobno a vznikne krásně lepivé těsto. Nemixujte však moc dlouho a moc rychle – směs by mohla začít oddělovat tuk a to nechceme.
- 4.
Jakmile je směs rozmixovaná, dejte si ji do nádoby a nechte chvíli vychladnout, při mixování se díky vysokému výkonu mixéru může zahřát.
- 5.
Po zchladnutí vytvořte ze směsi drobné kuličky, které budete obalovat ve strouhaném kokosu, kakaovém prášku nebo nasekaných pistáciích.
- 6.
Vytvořené kuličky skladujte v lednici.
Kuličky vám vydrží až do Vánoc, pokud se tedy nesní dříve! :-)