Raw kuličky – rychlé a navíc „zdravé“ cukroví na poslední chvíli

Raw kuličky – rychlé a navíc „zdravé“ cukroví na poslední chvíli
Raw food v posledních letech získalo na oblibě
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
35 ks
Porcí pokrmu

Ingredience

200 g mandlí
200 g datlí
1 lžička chia semínek
40 g strouhaného kokosu
na obalení – strouhaný kokos, pistácie, kakao ...

Postup receptu

Raw food v posledních letech získalo na oblibě. Pojem byl převzat z angličtiny a v překladu znamená syrové jídlo. Jedná se o tzv. živé jídlo a klíčem k němu je způsob přípravy pokrmů, při kterém suroviny neprojdou tepelnou úpravou přesahující 42 stupňů Celsia. Vitariáni, tedy vyznavači této stravy, věří, že takto si pokrmy zachovají maximum důležitých živin a enzymů. My jsme dostali chuť vyzkoušet si cukroví v raw úpravě – a výsledek nás nadchnul. Výborně chutná, a navíc je hotové raz dva.
 
Abychom si usnadnili přípravu cukroví, vzali jsme si k ruce stolní mixér SAGE SBL920 the SUPER Q. Je velice výkonný, a to díky unikátnímu nožovému systému, který dokáže při plném zatížení vyvinout rychlost až 300 km/h. Společně s nádobou na mixování dokáže zpracovat libovolné potraviny v jakékoliv kombinaci, a to na menší částice rozmixovaných potravin, než je běžné. Práce s ním je velmi jednoduchá, má 12 přednastavených rychlostí a intuitivní ovládání. Poradí si jak s klasickým mixováním, tak se smoothie. A pokud máte chuť na opravdovou a dokonalou delikatesu, můžete mixér použít i s vakuovým nástavcem SAGE The VAC Q. Tím docílíte optimálního rozmixování potravin, zužitkování maximálního množství enzymů a výživových látek obsažených v potravinách.
Do nádoby od mixéru SAGE SBL920 the SUPER Q dejte mandle, datle, chia semínka a kokos. Nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.

Mixér zapněte tlačítkem ON a otočným ovladačem dejte MIX druhý stupeň a nechte zhruba 4 minuty vše mixovat.
Pro lepší promíchání si můžete pomoci pěchovadlem, kdy budete od krajů pěchovat směs ke středu a vše se tak dobře promíchá a naseká nadrobno a vznikne krásně lepivé těsto. Nemixujte však moc dlouho a moc rychle – směs by mohla začít oddělovat tuk a to nechceme.
Jakmile je směs rozmixovaná, dejte si ji do nádoby a nechte chvíli vychladnout, při mixování se díky vysokému výkonu mixéru může zahřát.
Po zchladnutí vytvořte ze směsi drobné kuličky, které budete obalovat ve strouhaném kokosu, kakaovém prášku nebo nasekaných pistáciích.
Vytvořené kuličky skladujte v lednici.
Kuličky vám vydrží až do Vánoc, pokud se tedy nesní dříve! :-)