Sage | Recepty a tipy | Portobello burger

Portobello burger

Přehrát video
Šťavnaté a chutné portobello v kombinaci s plackou z mletého hovězího masa je úžasné.
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
4
Porcí pokrmu

Ingredience

  • Burger
    • 8 velkých portobello žampionů
    • cca 400 g mletého hovězího (4 ks)
    • sůl
    • pepř
    • 2 ks velkých rajčat
    • vanička mix zeleninového salátu
    • 1 velká červená cibule
    • 2 lžíce sezamových semínek
     
  • Dip
    • 150 g zakysané smetany
    • hrst nasekané pažitky
    • sůl

Postup receptu

Portobello burger je stále v kurzu! Připravit si ho můžete hned v několika verzích. Pro vegetariány pouze s grilovaným kloboučkem portobello žampionu. V bezlepkové verzi, pro milovníky low carb nebo paleo stravy s portobello žampiony místo housky. A právě tuto variantu jsme zvolili my. Ochutnat ji však doporučujeme naprosto každému. Skvěle šťavnaté a chutné portobello v kombinaci s plackou z mletého hovězího masa je totiž úžasné.

S přípravou nám pomohl chytrý gril se sondou Sage BGR840. Gril je z naprosté většiny vyrobený z prvotřídní nerezové oceli, která umožňuje snadnou údržbu. Ovládá se pomocí dvojice otočných přepínačů, tlačítek a přehledného podsvíceného LCD displeje, který informuje o všech důležitých parametrech. Gril pracuje s příkonem 2 400 W. Grilovací desky o rozměrech 34 × 26 cm umožňují připravovat i více porcí masa nebo právě kombinaci masa a portobello žampionů najednou. Specialitou tohoto modelu je integrovaná teplotní sonda, kterou můžete využít k docílení perfektně propečené placky z hovězího masa. Po zabodnutí do připravované placky bude gril monitorovat její teplotu a míru propečení, takže připraví maso přesně podle vašich představ.

  1. 1.

    Nejprve si připravte dip a veškerou zeleninu na burger.

  2. 2.

    Zakysanou smetanu smíchejte s nasekanou pažitkou a špetkou soli. Důkladně promíchejte a dejte odležet do lednice.

  3. 3.

    Rajčata a červenou cibuli si očistěte a nakrájejte na tenká kolečka.

  4. 4.

    Rozehřejte si kontaktní gril SAGE THE SMART GRILL™ na 200 °C. Teplotu nastavíte kruhovým ovladačem PLATE TEMP.

  5. 5.

    Výšku plotýnek nastavte na LOCK a čekejte, než zazní zvukový signál a na displeji přestane blikat vámi zvolená teplota.

  6. 6.

    Mezitím, co se gril rozehřívá, si připravte žampiony a maso. Žampiony zbavte nožiček a osolte je z obou stran. Maso si rozdělte na čtyři díly a vytvarujte si placky. Osolte a opepřete je z každé strany.

  7. 7.

    Jakmile je gril rozehřátý, vložte připravené maso a žampiony. Aby bylo vše co nejvíce propečené, nechte nastavenou výšku plotýnky na stupni OPEN.

  8. 8.

    Burgery grilujte přibližně –tři až čtyři minuty z každé strany. Až bude maso hotové, dejte jej odpočívat a žampiony grilujte ještě další dvě minuty.

  9. 9.

    V momentě, kdy jsou žampiony opečené, můžete začít s kompletací burgeru.

  10. 10.

    Na vnitřní stranu klobouku žampionu dejte menší hrst zeleného salátu, poté pár koleček rajčete, na maso zhruba jednu velkou lžíci připraveného dipu, znovu salát, kolečka červené cibule a klobouk žampionu.

  11. 11.

    Na závěr vrchní část žampionu posypte sezamovými semínky a celý burger zpevněte párátkem.

    •  

BGR840

Pokrm připravujeme pomocí:
Chytrý BBQ gril se sondou

Prohlédnout