Sage | Recepty a tipy | Lososový krém

Lososový krém

Přehrát video
Pochoutka plná zdraví prospěšných omega 3 mastných kyselin
1 hodina
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
6
Porcí pokrmu

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce másla
    • 4 ks mrkve
    • 4 ks řapíky celeru
    • 1 ks cibule
    • 3 ks stroužku česneku
    • 2 dcl suchého bílého vína
    • 1 ks snítky petržele kudrnka
    • 1 ks snítky kopru
    • 3ks rajčete
    • sůl
    • pepř
    • 1 l zeleninového vývaru
    • 500 g lososa
    • 200 g 33% smetany
    • rohlík na krutonky + 2 lžíce másla

Postup receptu

Losos se na našich talířích nejčastěji objevuje v podobě filetu, servírovaného s brambory nebo zeleninou. Pokud si však tuto pochoutku, plnou zdraví prospěšných omega 3 mastných kyselin, chcete dopřát v méně tradiční podobě, doporučujeme vyzkoušet lososový krém. Připravit ho můžete v tlakovém hrnci SAGE SPR680BSS a pokud pro následné mixování zvolíte metodu ve vakuu dosáhnete toho nejdokonalejšího, krásně jemného, lososového krému.

  1. 1.

    Do nádoby tlakového hrnce SAGE SPR680BSS dejte olivový olej, máslo a zapněte funkci SAUTÉ/SEAR. Začnou blikat 3 diody u teploty a hrnec se bude předehřívat. Jakmile svítí všechny 3, hrnec je předehřátý.

  2. 2.

    Na rozpáleném tuku orestujte na kostky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a cibuli. Ke konci přidejte prolisovaný česnek. Velmi krátce restujte a nechte česnek jen rozvonět.

  3. 3.

    Do hrnce poté nalijte víno a nechte z něj vyvařit všechen alkohol.

  4. 4.

    Přidejte snítku petržele a kopru, nakrájená rajčata, sůl, pepř a zeleninový vývar. Promíchejte a hrnec uzavřete otočením madla hrnce po směru hodinových ručiček. Jakmile je víko správně uzamčené, zazní zvukové upozornění.

  5. 5.

    Zvolte funkci SOUP. Teplota bude nastavená na středu a na časomíře bude svítit 30 minut a stiskněte tlačítko PLAY/STOP.

  6. 6.

    Po stisknutí se bude hrnec předehřívat na požadovanou teplotu a po jejím dosažení se spustí odpočet.

  7. 7.

    Během vaření polévky si na pánvi rozpuste máslo a dozlatova na něm opečte rohlík nakrájené na kostičky.

  8. 8.

    Dále si připravte lososa. Stáhněte jej z kůže a nakrájejte na kostičky. Část si dejte stranou a ty pak opečte na pánvi a budou pak sloužit jako dekorace společně s krutonky.

  9. 9.

    Po zaznění zvukového signálu je proces vaření polévky hotov a z hrnce se začne automaticky upouštět pára pro odjištění pojistky proti otevření.

  10. 10.

    Jakmile klesne tlak v hrnci, pojistka zapadne a víko jde otočením otevřít.

  11. 11.

    Polévku promíchejte a zvolte znovu funkci SAUTÉ/SEAR a nechte hrnec předehřát.

  12. 12.

    Jakmile začne polévka probublávat, vhoďte do ní kousky lososa a nalijte smetanu. Promíchejte a nechte zhruba 5 minut provařit.

  13. 13.

    Polévku poté nalijte do nádoby od mixéru SAGE THE SUPER Q™. Nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.

  14. 14.

    Na víko nasaďte a zajistěte otočením adaptér pro vakuový nástavec SAGE THE VAC Q™

  15. 15.

    Na adaptér nasaďte vakuový nástavec a zapněte vakuování. Vakuovačka se automaticky vypne po odsátí maximálního vzduchu z nádoby. Tento proces proveďte několikrát, dokud nebude odstraněno co nejvíce vzduchu.

  16. 16.

    Mixér zapněte tlačítkem ON a zapněte program SOUP, který bude polévku mixovat 5:35 minuty.

  17. 17.

    Při odsátí vzduchu nebudou v polévce žádné bubliny a díky vysokému výkonu mixéru bude polévka dokonale jemná.

  18. 18.

    Poté, co je polévka rozmixovaná, mixování se automaticky vypne. Stiskněte tlačítko ON/OFF a mixér se vypne úplně.

  19. 19.

    Při servírování polévku ozdobte kouskem kopru, smetanou, přidejte kousky opečeného lososa a krutonky.

SPR680BSS

Pokrm připravujeme pomocí:
Elektrický tlakový hrnec

Prohlédnout