Postup receptu
Léto o sobě konečně dává vědět, a to nejen datem v kalendáři. A co nejlépe osvěží v horkých letních dnech? Samozřejmě zmrzlina, a nejlépe ta domácí! Připravte si pistáciovou zmrzlinu bez chemie, umělých barviv, konzervantů, emulgátorů a stabilizátorů. Se správnými ingrediencemi, jako jsou mascarpone a pistáciové máslo, získáte plnou a silnou chuť, kterou si zamilujete.
Postup na přípravu zmrzliny:
Zmrzlinu jsme připravili za pomoci výrobníku zmrzliny Sage The Smart Scoop BCI600, který má 12 přednastavených programů. Kromě klasické zmrzliny si poradí i se sorbetem, mraženým jogurtem nebo gelatem. Součástí přístroje je kompresor, který zajistí namražení nádoby. Ovládání je elektronické a zobrazuje se na podsvíceném LCD displeji. Kontrola přípravy je možná přes průhledné víko, které zároveň umožňuje přidávání dalších ingrediencí, jako jsou v tomto případě nasekané pistácie.
- 1.
Mléko a mascarpone vyndejte z lednice předem, aby měly pokojovou teplotu.
- 2.
V misce si smíchejte mléko, mascarpone, javorový sirup a přidejte pistáciové máslo. Vše míchejte, dokud se vám směs nespojí. Pokud by se pistáciové máslo nechtělo do směsi zapracovat, směs lehce zahřejte.
- 3.
Hotovou směs na pistáciovou zmrzlinu vložte do lednice na cca hodinu zchladnout.
- 4.
Vychlazenou zmrzlinovou směs přelijte do nádoby od zmrzlinovače SAGE THE SMART SCOOP™, nádobu i se směsí vložte do zmrzlinovače a uzavřete víkem. Díky vestavěnému kompresoru ve zmrzlinovači nemusíte nádobu namražovat.
- 5.
Zmrzlinovač zapněte funkcí POWER a otáčecím kolečkem zvolte program ICE CREAM/HARD.
- 6.
Tlačítkem START zmrzlinovač zapněte a nechte jej pracovat.
- 7.
Jakmile zmrzlinovač cinkne a na displeji se objeví ADD MIX-INS, otevřete víko zmrzlinovače a přidejte nasekané kousky pistácií.
- 8.
Po přidání pistácií nechte zmrzlinovač dál pracovat. Jakmile je zmrzlina úplně hotová, zazní další cinknutí.
- 9.
Hotovou zmrzlinu rovnou servírujte do kornoutků, nebo ji přendejte do jiné nádoby a vložte do mrazáku.