Filírovaná kachní prsíčka na grilu s lehkým salátkem

Filírovaná kachní prsíčka na grilu s lehkým salátkem
Šťavnatá kachní prsíčka na grilu s lehkým salátkem
20 minut
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
2
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 2 ks kachních prsou
  • mix salátů
  • cherry/datlová rajčata
  • paprika
  • granátové jablko
  • citron
  • olivový olej
  • hořčice
  • med
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou a plným talířem knedlíků. Právě naopak, je to skvělá alternativa červeného masa. Pokud máte chuť na kachnu, ale nechcete čekat, než se upeče, zkuste filírovaná kachní prsíčka. Filírování je kuchařská technika krájení vařeného, dušeného, smaženého nebo upečeného masa na tenké plátky před servírováním. Zkuste opravdu rychlý recept na vynikající a šťavnatá kachní prsa.

Příprava filírovaných kachních prsíček je velice jednoduchá a můžete si ji usnadnit, pokud je připravíte na chytrém BBQ gril se sondou Sage Grill BGR840. Lze ho využít nejen ve formě kontaktního grilu, ale i otevřeného BBQ grilu. Můžete si vybrat mezi 5 možnostmi nastavení – na hovězí, jehněčí, vepřové, kuřecí maso nebo ryby. Gril má integrovanou teplotní sondu, která na základě předvolby pozná, kdy je maso připravené právě podle vašich preferencí a také zabrání jeho převaření. Součástí menu teplotní sondy je i funkce „Rest Meat“, která ohlídá správné odpočinutí masa, aby se šťáva a chuť mohly rovnoměrně rozšířit.
Dejte rozpálit gril Sage BGR840 na 210 °C, grilovací desky lze jednoduše vyjmout pomocí tlačítek, nastavte žebrovou desku na spodní stranu.
Během rozpalování udělejte do kůže kachní prsou zářezy, aby se lépe propekla a mohl odtékat přebytečný tuk, který bezpečně zachytí vyjímatelná odkapávací miska na tuk a šťávu   
I když nebude chtít maso konzumovat s kůží, grilujte ho ale s ní. Tuk je nositel chuti a přijdete o to nejlepší. Sundat jí můžete před servírováním.
Jakmile se ozve zvukový signál, gril má správnou teplotu pro grilování.
Grilovací jehlu zapíchněte do jednoho prsíčka a nastavte na grilu, jak chcete mít své maso propečené. My jsme zvolili pomocí levého knoflíku typ masa poultry a stupeň propečení medium. Teplota, kterou sonda hlídá sama, se nastavila na 65 °C. Vy se o nic dál nemusíte starat. Lepší je položit na gril maso kůží dolů.
Gril přiklopte těsně nad maso – použijte nastavení výšky horní desky.
Teď máte prostor na přípravu salátu a dresinku pro salát i maso.
Mix salátů jsme smíchali s pokrájenými rajčátky, paprikou a zrnky granátového jablíčka.
Zálivku jsme si připravili z olivového oleje, citronu, hrubozrnné hořčice, medu a špetkou soli. Můžete použít svůj oblíbený, i kupovaný.
Salát promíchejte v misce s dresinkem.
Jakmile se ozve další zvukový signál, teplota uprostřed masa dosáhla vámi nastavené teploty a je hotovo.
Sundejte prsíčka z grilu a nechte je odpočinout, aby se šťáva natáhla zpět do masa.
Maso krájejte šikmo na tenké plátky.
Plátky masa pokapejte rozpuštěným máslem, osolte hrubozrnnou solí a opepřete čerstvě mletým pepřem.
Vše naservírujte na talíř a přejeme dobrou chuť.  
Gril ještě za tepla setřete papírovým ubrouskem, případně vyjměte a jednoduše umyjte.