Citrónový cheesecake recept, který nezklame

Citrónový cheesecake recept, který nezklame
Cheesecake je v našich končinách už stálicí a jeho nenáročná příprava ho přímo předurčuje na dezert, který si můžeme dopřát nejen ve výjimečný den. Je jemný, díky krémové konzistenci krásně vláčný, ale také zároveň hodně sytý. Citrónová varianta tohoto oblíbeného dezertu dokáže vydatnost odlehčit a vyvážit osvěžujícím citrusovým tónem.

Jak to často u světoznámých pochoutek bývá, i kořeny cheesecake jsou velmi hluboké a sahají až do starověkého Řecka do doby okolo roku 2000 před naším letopočtem. Pochutnávali si na něm dokonce i sportovci při prvních olympijských hrách v roce 776 př. n.l. Po dobytí Řecka se díky Římanům dostal dále do Evropy a postupně pak i do Ameriky, kde zdomácněl. Opravdový boom zažil na přelomu 18. a 19. století, kdy také získal svou současnou podobu, postupně rozšířenou o řadu variant a receptur.

Někdy v této době spatřil světlo světa právě i citrónový cheesecake, jehož receptura je obohacena o čerstvou citrónovou šťávu. S její přípravou může pomoci profesionál na slovo vzatý, a to lis na citrusové plody od prémiové značky Sage The Citrus Press Pro 800CP. Při zpracování citrusů je velice zdatný a rychlý a během chviličky vám naservíruje sklenici plnou čerstvé šťávy. Zvládne to díky sklopnému rameni, které z citrusů uvolní maximální množství šťávy, silnému výkonu a univerzálnímu lisovacímu trnu, vhodnému pro všechny druhy plodů od malé limetky až po velký grapefruit. Dvojitý bezpečnostní spínací systém při nesprávném sestavení spotřebiče zamezí jeho spuštění a zaručuje tak plnou bezpečnost při provozu. Kombinace ušlechtilých kovů s nerezovou ocelí mu dodává masivní, a přitom moderní vzhled, který bude efektní ozdobou každé kuchyně. Opomenuta nezůstala ani praktická stránka, lis je vybaven praktickou hubicí s uzávěrem proti odkapávání šťávy a všechny jeho odnímatelné části lze mýt v myčce na nádobí.