Postup receptu
Nemáte mnoho času na vaření? Potom jsou pro vás těstoviny z jednoho hrnce ideálním pokrmem. Navíc, pokud využijete multifunkční elektrický tlakový hrnec Sage SPR680BSS , stačí vybrat ty správné ingredience. Všechno ostatní bude mít pod kontrolou on.
- 1.
Do nádoby tlakového hrnce SAGE SPR680BSS dejte olivový olej a zapněte funkci SAUTÉ/SEAR. Začnou blikat 3 diody u teploty a hrnec se bude předehřívat. Jakmile svítí všechny 3, hrnec je předehřátý.
- 2.
Na rozpáleném oleji lehce orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a ke konci přidejte prolisovaný česnek. Velmi krátce restujte, dokud se česnek nerozvoní.
- 3.
Poté do hrnce dejte vývar, smetanu, nasekané mandle najemno, osolte a opepřete. Vše promíchejte a vložte špagety. Špagety si v jejich polovině zlomte, aby se lépe do hrnce vešli a správně uvařili.
- 4.
Vše ještě promíchejte a hrnec uzavřete otočením madla hrnce po směru hodinových ručiček. Jakmile je víko správně uzamčené, zazní zvukové upozornění.
- 5.
Zvolte funkci SOUP. Teplota nastavte na střední stupeň a na časovači nastavte 5 minut a stiskněte tlačítko PLAY/STOP.
- 6.
Po stisknutí se bude hrnec předehřívat na požadovanou teplotu a po jejím dosažení se spustí odpočet.
- 7.
Po zaznění zvukového signálu se automaticky začne z hrnce upouštět pára pro odjištění pojistky proti otevření.
- 8.
Jakmile klesne tlak v hrnci, pojistka zapadne a víko jde otočením otevřít.
- 9.
Po pěti minutách přidejte, k částečně vařeným těstovinám, na menší kousky nakrájenou a očištěnou brokolici. Promíchejte a dejte znova vařit na funkci SOUP při střední teplotě a době vaření 5 min.
- 10.
Hrnec znovu uzavřete a stiskněte PLAY/STOP a nechte hrnec pracovat. Po stisknutí se bude hrnec předehřívat na požadovanou teplotu a po jejím dosažení se spustí odpočet.
- 11.
Po zaznění zvukového signálu se automaticky začne z hrnce upouštět pára pro odjištění pojistky proti otevření.
- 12.
Jakmile klesne tlak v hrnci, pojistka zapadne a víko jde otočením otevřít.
- 13.
Při servírování ozdobte porci špaget plátky sýra Parmigiano-Reggiano, klíčky z hrachu a trochou nasekaných oříšků.