Sage |

Zmrzlina jako žádná jiná

Přehrát video
Zmrzlina obecně vychází z pěti základních komponentů, kterými jsou led, tuk, pevné látky, cukry a vzduch. Konkrétní složení se liší podle jednotlivých druhů zmrzlin. Gelato má například nízký obsah tuku a vyrábí se z čerstvého mléka, smetany, ovoce apod. Je hutnější, má krémovitější texturu, lepší stabilitu a servíruje se při vyšších teplotách. Naproti tomu sorbet je cukrový sirup obohacený o další složky – typicky ovocné. Neobsahuje mléčné tuky a je tedy vhodný i pro lidi na bezlaktózové dietě. Vedle notoricky známých druhů můžeme ovšem narazit na řadu dalších – například typy jako sherbet, granita, Philadelphia (bezvaječná zmrzlina), parfet a další. V našich končinách se ale nejčastěji setkáváme s dělením zmrzlin na ovocné, smetanové a mléčné. Česká legislativa přitom definuje místo zmrzliny pojem „mražené krémy“, které dělí na mléčné, smetanové, s rostlinným tukem, vodové, ovocné a sorbety.

Ať tak či tak, když jíme zmrzlinu, chceme, aby byla kvalitní. Nemáme zájem o mraženou hmotu, která má se zmrzlinou společný jen název. Jak kvalitní zmrzlinu poznat? První indicii by nám mohla dát barevnost jednotlivých druhů – zda barva odpovídá spíše výrazným barvivům nebo přirozené surovině příchuti. Například vanilková by neměla zářit jako sluníčko, ale měla by být spíše krémově bílá.

Pokud si chcete vše ohlídat a netápat, kam na zmrzlinu zajít, doporučujeme výrobu domácí zmrzliny. U ní budete mít vše pod kontrolou, a navíc si pokaždé můžete připravit zmrzlinu přesně takovou, na jakou budete mít zrovna chuť. Zmrzlinovač Sage BCI600 vám s ní hravě pomůže. Je to první výrobník zmrzliny, který automaticky rozpozná hustotu připravovaného mraženého dezertu podle vašeho nastavení a bude dezert uchovávat mražený až do jeho podávání. Disponuje 12 programy pro nastavení struktury dezertu – od měkčích mražených dezertů jako je sorbet, přes mražené jogurty a gelato až po klasickou zmrzlinu. Nabízí možnost výběru mezi automatickým a manuálním režimem od 5 do 180 min a je vybaven kompresorem, takže při přípravě odpadnou zdlouhavé práce s namrazováním vyjímatelné litrové nádoby či přidáváním ledu a zamrazením v lednici. Před použitím díky funkci PRE-COOL zajistí vychlazení až na -30 ͦC.

Díky průhlednému víku můžete přípravu dezertu nejen kontrolovat, ale i přidávat dodatečné ingredience jako například oříšky, ovoce nebo kousky čokolády. Zmrzlinovač Sage BCI600 má podsvícený LCD displej a aby zmrzlina vydržela vychlazená až do podávání, je zmrzlinovač vybaven funkcí KEEP COOL, který udrží ideální teplotu zmrzliny po dobu až 3 hodin.
BCI600

Pokrm připravujeme pomocí:
Výrobník zmrzliny s kompresorem

Prohlédnout