Sage | Recepty a tipy | Hot dog na grilu trochu jinak

Hot dog na grilu trochu jinak

Přehrát video
Na jarní grilování se po chladném zimním období všichni těšíme.
20 min
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
3
Porcí pokrmu

Ingredience

  • 3 klobásky 
  • 3 francouzské bagety
  • 3 cibule
  • 3 čajové lžičky cukru
  • olej
  • hrubozrnná hořčice
  • zelenina k servírování

Postup receptu

Na jarní grilování se po chladném zimním období všichni těšíme a sbíhají se nám sliny při pomyšlení na voňavé a propečené pochoutky. Ačkoliv s sebou letošní jaro přineslo řadu omezení, nemusíme zoufat, a naopak můžeme tuto příležitost využít ke kulinářskému experimentování. Kompaktní grily se totiž vejdou kamkoliv – jak na balkón nebo terasu, tak i do kuchyně. Stačí vybrat správný recept a pustit se do díla. My jsme tentokrát vyzkoušeli tak trochu jiný hot dog – s grilovanou cibulkou a klobásou. A bylo to jednoduše vynikající!

  1. 1.

    Nastavte gril Sage BGR840 do barbecue polohy (otevřete desky) a dejte ho rozpálit na 200 °C.

  2. 2.

    Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.

  3. 3.

    Bagety rozřízněte podélně, ale nedořízněte až ke kraji, aby hot dog držel pohromadě.

  4. 4.

    Na plochou desku nalijte kapku oleje a vložte nakrájenou cibuli. Na žebrovanou desku naskládejte klobásky. 

  5. 5.

    Nechte opékat. Po čase přidejte na žebrovanou desku ke klobáskám bagetu, aby se prohřála a opekla.

  6. 6.

    Jakmile je cibule téměř opečená, přidejte cukr, abyste si vytvořili karamelizovanou cibulku. Na každé kolečko jsme dávali 1 čajovou lžičku cukru. Karamelizovaná cibulka posune váš hot dog do nových výšin. 

  7. 7.

    Jakmile je na grilu vše hotové, bagetu potřete oblíbenou hořčicí, my jsme použili hrubozrnnou, přidejte klobásu a navrstvěte cibulkou.

  8. 8.

    Dokud je gril ještě teplý, není nic jednoduššího, než ho pomocí papírových utěrek setřít do čista.

  9. 9.

    K pořádnému hot dogu doporučujeme servírovat pivo, brzy třeba točené ze džbánku.

Grilovali jsme na chytrém kontaktním grilu Sage BGR840, který lze použít i jako otevřený BBQ gril. Je to opravdu výkonný a profesionální pomocník, který si umí poradit s širokým repertoárem – jak s klasikou jako je maso, ryby a zelenina či ovoce, tak i s palačinkami, omeletou, nebo právě s hot dogem. Na výběr je pět programů podle typu masa (hovězí, jehněčí, vepřové, kuřecí a ryby) a také stupeň propečení od raw až po well done. Desky grilu jsou vyrobeny ze zdravotně nezávadného materiálu Quantanium PFOA free a jsou vybaveny teplotními senzory, které dokážou rozpoznat pokles teploty při položení pokrmu na gril a vyrovnat ho navýšením. Horní žebrovanou a dolní plochou desku lze mezi sebou měnit a výšku horní desky a sklon spodní plochy nastavovat. Součástí grilu je také grilovací sonda, která pomůže připravit maso podle vlastních představ a ohlídat správnou teplotu a dobu grilování.

Sage tým Vám přeje dobrou chuť.

BGR840

Pokrm připravujeme pomocí:
Chytrý BBQ gril se sondou

Prohlédnout