Sage | Marek Hora

Marek Hora

Vyhlášený odborník na japonskou kuchyni

Marek Hora

Vyhlášený odborník na japonskou kuchyni v současné době šéfuje japonské restauraci Yamato, kterou spoluvlastní se Zdeňkem Polreichem. V minulosti působil v japonských restauracích v Praze (šéfkuchař sushi restaurace Samurai, japonská restaurace Miyabi), Japonsku (restaurace Sakaezushi) a Velké Británii (japonská restaurace Moshi Moshi, Brighton).

Jako první Čech se také účastnil nejprestižnější sushi soutěže Seven Sushi Samurai v Londýně. Pravidelně se účastní soutěží World sushi cupu v Japonsku, kde se pravidelně umísťuje mezi top 10 šéfkuchaři celého světa. Od roku 2011 je Marek Hora poradcem Celojaponské sushi asociace (All Japan Sushi Association), v roce 2012 se stal šéfkuchařem této asociace. Mimo jiné se podílel na vzniku oceňované knihy Sushi doma, krok za krokem.

3
otázky na Marka Horu
1.

2.

3.

07.11.2018

Jak připravit sushi

Sushi získává stále více na oblibě a tento kurz je ideální cestou, jak se s přípravou této výjimečné pochoutky seznámit.

Chci se zúčastnit