Kapustová polévka se salámem Chorizo
Kapustová polévka
30 minut
Příprava pokrmu + vaření
Příprava pokrmu + vaření
Lehká
Obtížnost pokrmu
Obtížnost pokrmu
2
Porcí pokrmu
Porcí pokrmu
Ingredience
1 lžička olivového oleje230 g oloupaného salámu Chorizo
1 malá červená cibule nakrájená na kostičky
3 rozdrcené stroužky česneku
1 portabella houba, nakrájená na kostičky
1 hrst nasekané kapusty kadeřávek, bez stonků
4 šálky kuřecího vývaru
1/2 lžičky čerstvého tymiánu
1 špetka kajenského pepře
mořská sůl na dochucení
pepř na dochucení
zakysaná smetana na podávání (podle chuti)
Postup receptu
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Salám chorizo opékejte po dobu asi 3 minut, nebo dokud nebude opečený dozlatova. Talíř vyložte papírovou utěrkou, na kterou přendejte opečené chorizo.
Z pánve odstraňte asi polovinu tuku. Přidejte cibuli, česnek a houbu a za stálého míchání opékejte asi 3 minuty, dokud suroviny nezměknou.
Přidejte kapustu, vývar, tymián a kajenský pepř. Přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a částečně zakryté pokličkou vařte asi 10–15 minut, nebo dokud kapusta nezměkne.
Nechte mírně vychladnout. Přendejte směs do nádoby mixéru. Zvolte rychlost PUREE. Mixujte asi 30 sekund, nebo dokud nebude polévka rozmixovaná. Dochuťte solí a pepřem.
Polévku rozdělte do misek. Posypte opečeným salámem chorizo a přidejte zakysanou smetanu.
Z pánve odstraňte asi polovinu tuku. Přidejte cibuli, česnek a houbu a za stálého míchání opékejte asi 3 minuty, dokud suroviny nezměknou.
Přidejte kapustu, vývar, tymián a kajenský pepř. Přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a částečně zakryté pokličkou vařte asi 10–15 minut, nebo dokud kapusta nezměkne.
Nechte mírně vychladnout. Přendejte směs do nádoby mixéru. Zvolte rychlost PUREE. Mixujte asi 30 sekund, nebo dokud nebude polévka rozmixovaná. Dochuťte solí a pepřem.
Polévku rozdělte do misek. Posypte opečeným salámem chorizo a přidejte zakysanou smetanu.